Türkiye

Ağca, Papa'nın mezarını ziyaret etti

Mehmet Ali Ağca, 1981 yılında suikast girişiminde bulunduğu Papa 2. Jean Paul'ün Vatikan'daki mezarını ziyaret etti. İtalya'ya vizesiz girdiği için gözaltına alınan Ağca, sınır dışı edilecek.

Konular: Avrupa, İtalya
Ağca, İtalyan makamlarından birçok sefer Papa'nın mezarını ziyaret etmek için özel vize talep etmiş ancak olumlu karşılık bulamamıştı.

mehmet ali ağca, sabah saatlerinde elinde iki demet beyaz gülle, 13 mayıs 1981'de düzenlediği suikastle yaraladığı papa 2. jean paul'ün aziz petrus bazilikası'ndaki kabrini ziyaret etti.

ziyaret sonrası aziz petrus meydanında italyan adnkronos ajansına konuşan ağca, papa 2. jean paul'ün kendisini 27 aralık 1983'te, suikastten iki yıl sonra tutuklu bulunduğu rebbibia cezaevinde ziyaret ettiğini hatırlattı, bu ziyaretin 31. yıldönümünde burada olmak istediğini söyledi.

ağca, "bu mucizevi yere geri döndüm. burada papa'ya suikastimle fatima'nın üçüncü mucizesi gerçekleşti" dedi.

portekiz'in fatima kasabasında 1917'de gerçekleştiği rivayet edilen mucizede meryem ana'nın gördüğü üç küçük çobana 3 mucizevi şey söylediği, bunlardan üçüncüsünün "beyaz giyimli bir din adamının suikaste uğraması" olduğu belirtiliyor.

italyan emniyeti, ağca'nın cuma günü avusturya sınırından kara yoluyla italya'ya vizesiz giriş yaptığını ve gözaltında olduğunu söyledi. en çok 48 saat sürecek işlemlerin ardından ağca sınırdışı edilecek.

kaynak: dha, anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;