Kürt sorunu

Ağrı ve Midyat'ta 3 şehit

PKK, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak Jandarma Komutanlığı'na 2 ton bomba yüklü traktörle intihar saldırısı düzenledi. 2 asker şehit oldu, 31 asker de yaralandı. Midyat'taki mayınlı saldırıda da 1 asker şehit oldu.

doğubayazıt'a 15 kilometre uzaklıkta, iğdır karayolu kenarında bulunan karabulak jandarma karakolu binasına bugün saat 03.00'te intihar saldırısı düzenlendi. genelkurmay başkanlığı, karabulak jandarma karakolu'na düzenlenen intihar saldırısında 2 askerin şehit olduğunu, 31 askerin de yaralandığını duyurdu.

yazılı bir açıklama yapan genelkurmay, "uzun namlulu silahların da kullanıldığı saldırıda yaralanan askerlerden 4'ünün sağlık durumunun ağır olduğunu" ifade etti. 

ağrı valiliği ise intihar saldırısında 2 ton patlayıcı yüklü bir traktörün kullanıldığını belirtti. ilçe merkezinde de hissedilen patlamanın etkisiyle karabulak köyündeki çok sayıda ev ve işyerinin camları kırıldı.

patlamanın ardından çift yönlü ulaşıma kapatılan doğubayazıt-iğdır karayolundaki çalışmalar ve saldırganların yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.

[[Fotoğraf: AA]]

midyat'ta mayınlı saldırı

mardin'in midyat ilçesinde gelinkaya mahallesi mevkiindeki kerkük-yumurtalık petrol boru hattında güvenliği sağlayan askeri aracın geçişi sırasında, pkk'lıların yola önceden döşediği mayın patladı. saldırıda 1 asker şehit olurken, 7 asker de yaralandı. yaralı askerler önce midyat devlet hastanesi'ne oradan da mardin'deki tam teşekküllü hastaneye sevk edildiler. bölgede operasyon başlatıldı.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;