HSYK
AK Parti'den HSYK turu
Adalet Bakanı Bozdağ, CHP ve MHP'ye 'Anayasa değişikliğini birlikte yapalım' önerisi götürdü. MHP öneriyi kabul etmedi. CHP ise parti yönetiminde değerlendirecek.

meclis'te uzlaşı arayışı
chp ile görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. görüşme sonrasında açıklama yapan adalet bakanı bekir bozdağ cumhurbaşkanı gül'ün muhalefet liderleriyle yaptığı görüşme sonrasında chp ve bdp liderlerinin hsyk ile ilgili anayasa değişikliğine sıcak baktıklarını belirtti. bozdağ "başbakanın bilgisi ve onayı dahilinde chp'ye anayasa değişikliği konusunda ortak çalışma yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik" dedi. bozdağ bir soru üzerine hsyk ile ilgili anayasa değişikliği konusunda chp'ye bir metin sunmadıklarını ortak çalışma önerisi götürdüklerini söyledi.
chp: myk'da karar vereceğiz
görüşme sonrasında açıklama yapan chp grup başkanvekili akif hamzaçebi, adalet bakanı ve ak parti'nin hsyk ile ilgili anayasa değişikliği konusunda meclis'te bir komisyon kurulması önerisi getirdiğini belirtti. hamzaçebi "akp'nin teklifini merkez yönetim kurulu'na sunacağız. olumlu görüş belirtmemiz durumunda komisyon aşamasında yasa teklifinin görüşmelerini durduracaklarını ya da tbmm'ye indirmeyeceklerini söylediler" dedi.
mhp'den ret yanıtı
milliyetçi hareket partisi (mhp) ise anayasa değişikliği önerisine olmusz yanıt verdi. mhp grup başkanvekili oktay vural, "böyle bir süreçte yargıyla ilgili düzenleme yapılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.
görüşmeleriyle ilgili başbakan erdoğan'a meclis'teki odasında bilgi veren bakan bozdağ, saat 14.00'te de bdp ile görüşecek.
kaynak: al jazeera
Yorumlar