Kürt sorunu

Akar: Sonuna kadar gidilecek

Genelkurmay Başkanı Akar, 23 Temmuz'dan bu yana PKK'ya 'ağır zayiat verdirildiğini' belirterek, "Hem Irak'ın kuzeyinde hem yurtiçinde çok ciddi oranda silah ve mühimmat depoları, barınma alanları, sığınaklar imha edildi. Bu mücadelede sonuna kadar gidilecektir" dedi.

[Fotoğraf:AA - Arşiv]

gnelkurmay başkanı hulusi akar, 'ateş serbest 2015' tatbikatının tamamlanmasının ardından faaliyete katılan tsk personeline bir konuşma yaptı.  genelkurmay başkanı, pkk ile mücadelede son dönemdeki operasyonlar hakkında bilgi verirken "hem irak'ın kuzeyinde hem yurtiçindeki faaliyetlerde çok ciddi oranda silah ve mühimmat depoları, barınma alanları, sığınakları imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiş ve teröristlere ağır zayiat verdirilmiştir, verdirilmeye de devam edilmektedir. bu mücadelede sonuna kadar gidilecektir. ülkemizin birliği, bütünlüğü, güvenliği tam olarak sağlanacak ve herkes rahat ve huzur içinde, bir bütün halinde hayatını sürdürecek" diye konuştu.

"daha fazla zayiat verdirilebilirdi"

özellikle 23 temmuz tarihinden itibaren düzenlenen kara ve hava operasyonlarında pkk'ya aslında çok daha fazla zarar verilebileceğini ancak bazı konularda kendilerini kısıtladıklarını belirten akar şöyle devam etti:

"o da nedir? kahraman silah arkadaşlarımızın can güvenliğinin korunması ve sivil hedeflere, vatandaşlarımıza zarar vermeme konusundaki özen ve hassasiyettir. bu insani duygular nedeniyle, hukuki zeminde kalmak arzusu ve düşüncesiyle insana, insan canına verilen değer nedeniyle operasyonlar esnasında büyük bir dikkat, özen ve hassasiyet  gösterilmektedir. bütün arkadaşlarımız, tek pilottan, tek erden, en üst düzeydeki komutana kadar bütün arkadaşlarımız sivillere zarar vermeme konusunda çok büyük dikkat, çok büyük hassasiyet göstermektedir."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;