Çözüm süreci
Akdoğan, HDP'lilerle görüşüyor
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'nin grup başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile bir araya geldi.

başbakan yardımcısı yalçın akdoğan, hdp heyetini saat 15.15'te başbakanlık'ın merkez binasındaki makamında kabul etti. anadolu ajansı'na göre görüşme talebi hdp'lilerden geldi.
heyetin bu hafta sonu pkk'nın imralı cezaevi'ndeki lideri abdullah öcalan ile görüşmek için adalet bakanlığı'na başvurması da bekleniyor.
pkk'nın çatı örgütü kck'dan, irak şam islam devleti'nin (işid) suriye'nin kuzeyindeki kobani'de yaptığı saldırılardan sonra çözüm sürecinin bittiğiyle ilgili açıklamalar gelmişti. kandil'den gelen bu mesajları öcalan'ın nasıl değerlendireceği bekleniyor.
hdp heyeti en son 7 eylül’de öcalan’la görüştü. heyet daha sonra kandil’e giderek örgüt yöneticileriyle süreci değerlendirdi.
son olarak da 22 eylül pazartesi günü öcalan'ın avukatı mazlum dinç, imralı cezaevi’ne gitti.
kaynak: anadolu ajansı
Yorumlar