2015 Genel Seçimi

Akdoğan'dan HDP'ye: Dağdan gelip bağdakini susturamazsın

Çözüm sürecinin koordinatörü ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP arasındaki sözlü atışma sürüyor. Akdoğan kendisine 'daha az konuşsun' diyen HDP'lilere "Dağdan gelip bağdakini susturamazın" yanıtını verdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bolu Gazelle Otelde düzenlenen sivil toplum kuruluşları toplantısında konuştu. [Fotoğraf:AA]

ak parti bolu il teşkilatı'nca düzenlenen toplantıda konuşan başbakan yardımcısı yalçın akdoğan,  7 haziran'ı "seçimlerin anası" olarak nitelendirdi. akdoğan, türkiye'nin geleceğini şekillendirecek bir dönem yaşandığını, 7 haziran'ı referandum mahiyetinde bir seçim olarak gördüğünü belirtti. çözüm sürecinin de koordinatörlüğünü yapan akdoğan hdp'ye eleştirilerini de sürdürürken, "şimdi ben, hdp'yi eleştiriyorum, çok rahatsız oluyorlar. biri diyor 'konuşmasın', biri diyor 'az konuşsun', biri diyor 'çenesini tutsun'. arkadaş bizi, sizin çenesini kapattıklarınız, susturduğunuz insanlarla karıştırmayın. öyle dağdan gelip, bağdakini sen susturamazsın" dedi. 

çözüm sürecinin 'hdp'ye rağmen ak parti tarafından sürdürüldüğünü' de savunurken  "biz size rağmen orada siyaset yapıyoruz, size rağmen kürt meselesinde adımları biz attık, hangi birine destek oldunuz. sadece istismar yaparsanız. bu sürecin sahibi ak parti'dir, süreç, sonuca ulaştığında, bu sorun çözüldüğünde bitecektir" diye konuştu. 

'chp çözüm sürecine hangi katkıyı verdi?'

bşbakan yardımcısı, "ulusalcı chp, çözüm süreci'nin düşmanı olan paralel yapı, şu anda flört halinde aşk yaşıyorlar. ya kardeşim senin birazcık samimiyetin varsa, 'çözüm süreci' diye bir derdin varsa, 'kürt meselesi' diye bir derdin varsa bu adamlar, paralel yapı ne kadar kötülük varsa bunlar yaptı. chp hangi katkıyı verdi?" diye sordu. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;