Gazetecilere özgürlük

Al Jazeera çalışanı aklandı

Aralarında Al Jazeera kameramanı Muhammed Bedir’in de olduğu 62 sanık, geçtiğimiz yıl Kahire'nin Ramses Meydanı’ndaki şiddet olaylarıyla ilgili davada suçsuz bulundu.

Hakkında başka bir dava olmayan Muhammed Bedir’in serbest bırakılması için mahkemenin açıklama yapması bekleniyor. [Al Jazeera]

al jazeera network’un mısır’daki avukatı ferec fethi, muhammed bedir’in ‘şiddet kullanmak ve kamu malına zarar vermek’ suçlamalarından delil yetersizliği gerekçesiyle aklandığını belirtti.

al jazeera’nin edindiği bilgilere göre muhammed bedir işlemlerinin tamamlanmasının ardından 48 saat içinde serbest bırakılacak.

hakkında başka bir dava olmayan bedir’in serbest bırakılması için mahkemenin açıklama yapması bekleniyor. bedir altı aydan uzun süredir gözaltında tutuluyordu.

mısırlı yetkililer ayrıca bir aydan uzun süredir üç al jazeera çalışanını gözaltında tutuyor.

peter greste, muhammed fehmi ve bahir muhammed herhangi bir suçlama olmaksızın 29 aralık’tan bu yana gözaltında bulunuyor.

mısırlı yetkililer, gazetecilerin 'yalan haber yaydıkları' ve hükümetin terör örgütü ilan ettiği 'müslüman kardeşler grubuyla bağlantılı oldukları' gerekçesiyle gözaltında olduğunu öne sürüyor.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;