Transfer

Alexis Sanchez Arsenal'de

Barcelona'da üç yıl geçiren Şilili futbolcu Alexis Sanchez kariyerini Premier League ekiplerinden Arsenal'de sürdürecek.

Sanchez Dünya Kupası'nda iki gol kaydetti. [Arsenal]

transferin bedeli açıklanmadı. fakat medyaya göre transfer yaklaşık 60 milyon dolara mâl oldu.

barcelona'da geçirdiği üç sezonda 88 maça çıkan alexis sanchez 39 gol kaydetti. katalan temsilcisinde lig, kral kupası, ispanya süper kupası, uefa süper kupası kazandı.

dünya kupası'nda da forma giyen 25 yaşındaki futbolcu ülkesi şili ile birlikte hollanda, ispanya ve avustralya'nın bulunduğu gruptan çıkmayı başarmıştı.

alexis sanchez brezilya'da dört maçta iki gol attı. toplamda ise 71 maçta 24 gollük bir katkısı var.

ülkesinde arjantin'in river plate takımı için çıkan sanchez, 2008'de udinese'ye gitti. burada üç sezon geçirdi ve 2011'de barcelona'ya imza attı.

arsenal menajeri arsene wenger yeni transferi için "dünya kupası'nı bu sezon birçok kişi izledi. alexis sanchez fantastik bir futbolcu. onun arsenal'e katılmasından dolayı çok mutluyuz" yorumunu yaptı.

fransız teknik adam "alexis bize güç, yaratıcılık ve kalite katacak. bize ilerleyen haftalarda katılmasını bekliyoruz.  arsenal kadrosuna kısa sürede uyum sağlayacaktır" dedi.

şilili futbolcu da "arsenal'e gelmekten dolayı çok mutluyum. harika bir menajerle, fantastik oyuncularla ve londra'nın en iyi stadyumunda çalışacağım. hem ligde hem de şampiyonlar ligi'nde başarı için elimden gelenin en iyisini yapacağım" diye konuştu.

dünya kupası'ndan sonra tatile çıkan alexis sanchez'in 2 ve 3 ağustos'ta oynanacak emirates kupası'nda forma giymesi bekleniyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;