NBA
All-Star maçı Doğu’nun
NBA tarihinin en çok sayı kaydedilen All-Star maçında Doğu karması, Batı’nın yıldızlarını 163-155 yendi.

doğu konferansı karmasında sadece iki oyuncu, kyrie irving-carmelo anthony ikilisi 61 sayı üretti.
new orleans kentindeki karşılaşmada 31 sayı, 14 asistlik performans sergileyen irving maçın en değerli oyuncusu (mvp) seçildi. cleveland’ın 21 yaşındaki yıldızı, son çeyrekte 15 sayı kaydederek doğu'nun geriden gelerek galibiyete ulaşmasına katkıda bulundu:
“ben sadece çıkıp bu büyük sporcularla rekabet etmeye çalışacaktım. mvp seçilmek büyük bir onur. buradaki herkes mvp.”
amerikan profesyonel basketbol ligi'nin (nba) sezon arasında doğu ve batı konferansı’nın yıldızlarını karşı karşıya getiren gösteri maçı all-star, 63’üncü kez yapıldı.
doğu karması üçüncü çeyrekte 18 sayı geriye düştü. ancak maçın son 10 sayısını kaydederek batı’nın üç yıllık galibiyet serisine son verdi. doğu, all-star rekabetinde 37'nci galibiyetini elde etti.
nba'de skor lideri olan oklahoma city'den kevin durant ve los angeles clippers'tan blake griffin 38'er sayıyla batı'yı ayakta tutmaya çalıştı.
karşılaşmada birçok rekor kırıldı. all-star tarihinde ilk kez bir takım 163 sayıyla galip geldi. toplam 318 sayı bir başka rekor. ayrıca iki taraftan toplam 30 üç sayılık basket de daha önce görülmemiş bir istatistik.
griffin, çoğu smaç 19 basketle, anthony ise sekiz isabetli üç sayılık atışla rekor kırdı.
kaynak: al jazeera ve ajanslar
Yorumlar