Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

'Allah onların yuvalarını yıksın'

Yolsuzluk operasyonunu değerlendiren Fethullah Gülen, cemaatine yönelik suçlamalara beddua ile yanıt verdi: Hırsızı görmeden hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın.

fethullah gülen'in "yıolsuzluk" başlıklı son sohbet kaydı herkül.org adlı internet sitesinde yayınlandı. "suçluluk psikolojisiyle suçlar görünmezden gelinerek harâmîlik, kırk harâmîlik görmezlikten gelinerek, 'acaba bunu kime atfetsek?' demek.. bunlar dine karşı diyalektik yapma demektir" diyen gülen sözlerini şöyle sürdürdü:

"harâmîliği allah biliyor, hırsızlığı allah biliyor, rüşveti allah biliyor. öbür tarafta teker teker tek arpadan hesap sorma esprisine bağlı olarak hepsinin hesabını allah sorar. umumun hukukuna tecavüz edilmişse, bir tek arpa umum milletin hakkıysa, o yenmişse, o mevzuda birisi göz yumuyorsa, o da o haramîlerle müşterek demektir. işte orada göz yumulamaz. burada bu göz yummama mevzuunda esas budur, temel budur, usul budur.” 

fethullah gülen, internet ortamında yayınlanan video görüntülerine atfen, insanların kişisel hatalarıyla uğraşılmasını tasvip etmediklerini ancak kamu hakkına ve menfaatine tecavüz edenlerin cezasız kalmaması gerektiğini söyledi.

tepkisini bedduayla ortaya koydu

önceki konuşmalarında, düşmanına bile beddua etmeyi uygun görmediğini sık sık tekrar eden gülen, yolsuzluk operasyonu ve operasyonun cemaatle ilişkilendirilmesi konusunda tepkisini beddua ile ortaya koydu. gülen bu tavrını “şimdiye kadar demediğimi dedim” sözleriyle açıkladı.

"bu olumsuz şeylerin üzerine giden arkadaşlar, kimse onlar tanımıyorum, binde birini bile tanımıyorum. bu işin üzerine 'hukukun ve aynı zamanda sistemin, dinin ve aynı zamanda demokrasinin gerektirdiği şeyler bunlardır” deyip arınma adına, yıkanma adına, temizlenme adına, kirlerin öbür tarafa kalmasına meydan vermemek adına bir şey yaparken dinin ruhuna aykırı bir şey yapmışlarsa, yaptıkları şey kur’an’ın temel disiplinlerine aykırıysa, sünnet-i sahiha’ya aykırıysa, islam’ın hukukuna aykırıysa, modern hukuka aykırıysa, günümüz demokratik telakkilere aykırıysa, allah bizi de onları da yerlerin dibine batırsın, evlerine ateş salsın, yuvalarını başlarına yıksın."

"ama öyle değilse, hırsızı görmeden hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, cinayeti görmeyip de masum insanlara cürüm atmak suretiyle onları karalamaya çalışanlar, allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkan vermesin.”

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;