Avrupa

'Almanya borçların bir kısmını silsin'

Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis, ülkesine sağlanan kurtarma paketinin en büyük finansörü Almanya'dan borçların bir kısmını silmesini beklediğini söyledi.

Konular: Yunanistan, Almanya
Varufakis geçen hafta Alman mevkidaşıyla yaptığı görüşmede umduğunu bulamamıştı. [AP]

yunanistan maliye bakanı yanis varoufakis, berlin hükümetinden yunanistan'nın borçlarının bir kısmının silinmesini beklediğini ifade etti.

alman spiegel dergisine konuşan varoufakis, "herkes biliyor ki yunanistan'nın bu borç yükünü taşıması yeni bir sözleşme olmadan mümkün değil" diye konuştu.

almanya'nın, borçlarının bir kısmının silinmesi fikrinden uzak durduğunu bildiğini ifade eden varoufakis, borçların bir kısmının silinmesinin kredi sürelerini uzatmaktan daha iyi olacağını söyledi.

yunanistan'ın 315 milyar euro borcu bulunuyor. bir önceki yunan hükümetinin ab, imf ve avrupa merkez bankası'ndan (ecb) oluşan 'troyka' ile anlaştığı beş yıllık kurtarma paketinin en büyük finansörü, 50 milyar dolarla almanya idi.

'işkence metodu'

varoufakis, troyka'nın yunanistan'a karşı davranışlarını cia'nın işkence metotlarına benzetti. varoufakis, troyka'yı eleştirerek ülkesine borç vermiş olan yabancı kreditörleri sert bir şekilde kınadı.

bir atasözüne atıfta bulunarak troyka'yı ülkesini suda boğmaya çalışmakla suçlayan varoufakis, "kalbimiz durmadan hemen önce bizi su yüzeyine çıkarıyorlar ve nefes almamızı sağlıyorlar. sonra tekrar suya sokuyorlar ve olay hep böyle devam ediyor" şeklinde konuştu.

yunan bakan varoufakis, troyka memurlarının dürüst insanlar olduğunu belirterek, "cia'da çalışan istemeden 'waterboarding' işkencesi yapan çok iyi insanlar var" dedi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;