Premier League

Anelka ‘kovuldu’

West Bromwich Albion, kulüpten ayrılacağını açıklayan Nicolas Anelka’nın sözleşmesini “ağır suistimal” nedeniyle feshettiğini duyurdu.

Konular: Spor, Futbol
Anelka'nın West Bromwich Albion'daki kariyeri bir sezondan kısa sürdü. [AFP]

premier league kulübü, anelka’nın ayrılma isteğiyle ilgili kendilerine resmi bir bildirimde bulunmadığını, ünlü futbolcunun açıklamasının “profesyonelliğe aykırı” olduğunu söyledi.

anelka, aralık ayında oynanan west ham maçındaki gol sevinci 'ırkçılık' olarak yorumlanınca beş maç men ve 133 bin 400 dolar para cezası almıştı. fransız futbolcu, cezasını çekmeye başlamadan önce, twitter adresinden, sözleşmesini feshettiğini duyurdu.

anelka "kulüple görüşmelerim sırasında bazı şartlar altında yeniden takıma katılmam teklif edildi ama kabul etmedim. duruşumu korumak adına haziran ayına kadar olan sözleşmemi sona erdirdim" ifadelerini kullandı.

west bromwich ise bunun üstüne açıklama yaptı:

"nicolas anelka'nın bu akşam sosyal medya aracılığıyla öne sürdüğü premier league sözleşme feshi geçersizdir. zira sözleşmenin gerektirdiği yasal süreç yürütülmemiştir. kulüp, nicolas anelka’nın 28 aralık’taki davranışını, bu akşam sosyal medya aracılığıyla öne sürdüğü fesih iddiasıyla birlikte ağır suistimal olarak değerlendirmiştir.”

anelka’nın sözleşmesi sezon sonunda bitecekti.

west bromwich’in, ünlü futbolcunun tartışmalı gol sevinci hakkında başlattığı soruşturmanın ise gelecek hafta sonuçlanması bekleniyordu.

anelka bu gol sevincinin ırkçılıkla ilgisi olmadığını savunuyor. fransız futbolcu yine twitter'a "bu işaret sadece komedyen arkadaşım dieudonne'a özel bir ithaftı" diye yazmıştı.

"quenelle" adı verilen hareket yahudi karşıtı fransızlar tarafından kullanılıyor.

anelka'nın lig maçındaki hareketinin ardından west bromwich ile sponsorluk sözleşmesi bulunan zoopla isimli şirket, fransız futbolcunun oynatılmaya devam edilmesi nedeniyle sözleşme yenilemeyeceklerini açıklamıştı.

real madrid, chelsea, arsenal ve fenerbahçe'de de top koşturan anelka bu yaz shanghai shenhua'dan ayrılıp west bromwich albion'a katılmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;