Türkiye

Ankara saldırısında kullanılan bombalı araçla ilgili 4 gözaltı

Ankara Güvenpark'taki saldırıda ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi. Hayatını kaybedenlerden 34'ünün adı açıklandı. Ailelere teslim edilen cenazeler, toprağa veriliyor. Saldırıda kullanılan bombalı araçla ilgili Urfa'da 4 kişi gözaltına alındı.

Konular: Türkiye

pazartesi sabahı ankara numune hastanesi'ni ziyaret eden sağlık bakanı mehmet müezzinoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini açıkladı. tedavisi süren 71 yaralıdan 15'inin durumu ciddi. bakan müezzinoğlu ölenler arasında saldırıyı gerçekleştiren kişinin olduğunu da belirtti.

ankara adli tıp kurumu, hayatını kaybedenlerden kimlikleri tespit edilen 34'ünün adını açıkladı. isimler şöyle:

"bağdat çermik, muharrem çermik, ayşe bilgilioğlu, perihan çermik, mehmet yurtsever, turgay bulut, fehmi çetinkaya, murat gül, hamide sibel çetinkaya, berkay baş, erdem soydan, taner kılıç, feyza acısu, sevinç gökay, kerim sağlam, ferah önder, oğuzhan dura, sümeyra çakmak, destina peri parlak, cemal özdiker, kemal kalıç, yaşar durakoğlu, kemal bulut, elif gizem akkaya, ozan can akkuş, atakan eray özyol, nusrettin can çalkınsın, zeynep başak gürsoy, elvin buğra arslan, mehmet alan, eyüp ulaş, dorukhan yusuf özdemir, mehmet emir çakır, polis memuru nevzat alagöz."

ailelere teslim edilen cenazeler toprağa verilmeye başlandı. 

bombalı araçla ilgili 4 gözaltı

şanlıurfa'da, ankara'daki saldırıda kullanılan bombalı araçla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

aa'nın muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, il emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesi ekipleri, ankara'daki patlamada kullanılan aracın, şanlıurfa'da galeriden satın alındığı bilgisine ulaştı.

bunun üzerine cumhuriyet caddesi'ndeki iş yerine düzenlenen operasyonda m.a.d, n.b, i.d. ve a.d. gözaltına alındı.

il emniyet müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından ankara'ya götürüldü.

şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda aranan 3 kişinin yakalanması için ise çalışma başlatıldı.

yakınlarından haber alamayanların bekleyişi sürüyor

İsmail Karagöz kayıplar arasında.
[[Fotoğraf: Didem Özel Tümer/ Al Jazeera Türk]]

ankara saldırısında yakınlarını kaybeden ya da yakınlarından haber alamayanların hastane ve adli tıp kurumu’ndaki bekleyişi sürüyor. akay hastanesi’nde sağlık görevlisi olarak çalışan 37 yaşındaki ismail karagöz de kayıplar arasında.

2 çocuk babası ismail karagöz’ün yakınları, karagöz’ün ya otobüste ya da tam otobüsten inerken saldırının gerçekleştiğini düşünüyor.

karagöz’ün o saatlerde akşam mesaisi için işe gittiğini aktaran yakınları tüm hastaneleri iki kez araştırdı ancak sonuç alamadı. son çare olarak da adli tıp’a gidip dna örneği verdiler.

Ankara'daki saldırıda kaybettikleri yakınlarını arayanlar Adli Tıp'a koştu. İsmail Karagöz'ün ailesi DNA örneği verdi.
[[Fotoğraf: Didem Özel Tümer/ Al Jazeera Türk]]

ismail karagöz’ün eniştesi mustafa yöntem ve ağabeyi ahmet yolcu, "gölcük depreminde askerdi. 15 gün ulaşamamıştık. yaralıları kurtarmak için çalışıyordu. belki yine bir yerden çıkar” diyor.

belediyeler çadır kurdu

[Fotoğraf: Didem Özel Tümer/ Al Jazeera Türk]

keçiören ve yenimahalle belediyeleri adli tıp bahçesindeki alanda yakınlarını bekleyenler için çadırlar kurdu.

araçlar kaldırıldı, yollar temizlendi

[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

37 kişinin hayatını kaybettiği ankara kızılay güvenpark'taki saldırıda zarar gören araçlar, çalışmaların ardından üzerlerine branda örtülerek olay yerinden kaldırıldı.

ankara emniyet müdürlüğü olay yeri inceleme şube müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

belediye temizlik ekipleri de patlamanın meydana geldiği yerin çevresini beyaz brandalarla çevirdi.

trafik kapatıldı

ankara emniyet müdürlüğü, patlama nedeniyle atatürk bulvarı'nın kızılay kavşağından, akay kavşağına kadar çift taraflı araç trafiğine kapatılacağını açıkladı. ankara emniyet müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"13.03.2016 tarihinde saat 18:45 sıralarında ilimiz çankaya ilçesi kızılay bölgesinde meydana gelen patlama olayı nedeniyle 14.03.2016 pazartesi günü kapatılacak yolları belirledi. 13.03.2016 tarihinde saat 18:45 sıralarında ilimiz çankaya ilçesi kızılay bölgesinde meydana gelen patlama olayı nedeniyle; 14.03.2016 pazartesi günü atatürk bulvarı’nın kızılay kavşaktan akay kavşağına kadar çift taraflı olacak şekilde araç trafiğine kapatılacak ve kızılay güvenpark, yüksel caddesi, gama iş merkezi ve ykm önü metro çıkışları kapatılacaktır."

ankara'nın kızılay semtinde, güvenpark yakınlarında pazar akşam saat 18:45 sıralarında bomba yüklü araç patlatılmıştı.

kaynak: al jazeera, aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;