Türkiye

Ankara soruşturmasında kısıtlama kararı

Ankara'daki intihar saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturmada kısıtlama kararı alındı. Mağdur avukatları da dahil, bazı istisnalar dışında dosyadan bilgi ve belge talep edilemeyecek.

Konular: Türkiye
Karara göre mağdur yakınlarının avukatları da dosyadan belge alamayacak. [Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

ankara'daki intihar saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturmada kısıtlama kararı alındı. ankara başsavcılığı anayasal düzene karşı suçlar bürosu'nun talebi üzerine 2. sulh ceza mahkemesi'nin aldığı karara göre, avukatlar dosyadan bazı istisnalar dışında bilgi veya belge alamayacak.

benzerleri suruç ve diyarbakır'daki bombalı saldırılardan sonra da alınan kararın 11 ekim günü alındığı ve basına yönelik özel bir gizlilik kararı anlamına gelmediği ifade edildi.

mağdur avukatlarını da kapsıyor

ceza muhakemesi kanunu'nun 153. maddesine göre sanık avukatının dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisi, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek ise cumhuriyet savcısının istemi ve hâkim kararıyla kısıtlanabiliyor.

bu kararla avukatlara 'yakalanan kişinin veya şüphelinin ifadesini içeren tutanak ile bilirkişi raporları ve adı geçenlerin hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer adli işlemlere ilişkin tutanaklar' dışında hiçbir belge avukatlara verilemeyecek.

ayrıca suçtan zarar görenlerin avukatları da kısıtlama kararı nedeniyle dosyadan belge alamayacaklar.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;