Türkiye

Ankara'da gündem Kobani

Salı günü düzenlenen IŞİD protestolarında çıkan olaylarda 19 kişi hayatını kaybetti. Olayların ardından iki il merkezi ile, dört ilin bazı ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu olayların ele alındığı Güvenlik Zirvesi sona erdi.

Konular: Türkiye, Kobani, HDP

güvenlik zirvesi başbakan ahmet davutoğlu başkanlığında toplandı. 3 saat 15 dakika süren başbakanlık'taki toplantıya başbakan yardımcıları, dışişleri, milli savunma ve içişleri bakanları ile genelkurmay başkanı ve mit müsteşarı katıldı. 

güvenlik toplantıları davutoğlu başbakanlık görevini üstlendikten sonra 15 günde bir düzenli olarak yapılıyor. 

hdp çağrısına hükümetten tepki

hdp'nin eylem çağrısı üzerine diyarbakır, van ve istanbul başta olmak üzere bazı kentlerde kobani'de yaşananları protesto edenler sokağa çıktı. bazı illerde polise ateş açıldı, belediye otobüsleri, banka şubeleri ve işyerleri ateşe verildi. 

hükümet üyeleri, hdp'nin eylem çağrısına sert tepki gösterdi. başbakan yardımcısı yalçın akdoğan salı günü yaptığı açıklamada hdp’nin çağrısını, 'sorumsuz siyaset anlayışının tezahürüdür' diye niteledi. akdoğan, "şehir merkezlerinde insanlarımızın huzurunu kaçırmaya yönelik her türlü şiddet eylemi ve vandalizme karşı kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği çok iyi bilinmelidir" dedi.

akdoğan çözüm süreci ve suriye'de yaşananların bağdaştırılmaması gerektiğini söyledi.

"çözüm süreci kendi mecrasında seyretmektedir. bizim dışımızda gelişen her olayı çözüm süreciyle ilişkilendirmek son derece yanlış bir yaklaşım olur. türkiye dışında yaşanan ve bizim doğrudan müdahil olmadığımız olayları bahane ederek çözüm sürecinde kırılganlık üretmek sorumsuz bir yaklaşım olacaktır."

içişleri bakanı efkan âlâ da, "şiddet bir çözüm yöntemi değildir. şiddet misliyle karşılık bulur. derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir. aksi takdirde öngörülemeyen sonuçları olur bu meselenin" dedi. 

 

kaynak: dha - aa - al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;