Transfer

Arda, Enes ve Salih

Dünyanın en büyük liglerinin üçünde gözler Türkiye'de yetişen bu üç Türk futbolcuda olacak. Arda Barcelona, Enes Manchester City, Salih Uçan da Roma'da boy gösterecek.

arda turan ilk kez 2011'de açıldığı yurt dışında atletico madrid ile birçok kupa kazandı. kulüp uzun yıllar sonra ligde şampiyonluk yaşadı, uefa avrupa ligi ve süper kupa geldi, şampiyonlar ligi'nde final gördü. 28 yaşındaki futbolcu 41 milyon euro karşılığında 5 yıllık sözleşmeyle barcelona'ya transfer oldu. artık birçok futbolseverin dünyanın en iyi takımı olarak gördüğü barcelona'da dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri kabul edilen messi ile yanyana oynayacak.

enes ünal manchester city'de

bir başka heyecan da ingiltere'de yaşanıyor. bursaspor'un genç futbolcusu enes ünal manchester city'ye transfer oldu. kulüp, enes'i internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurdu.

18 yaşındaki golcü futbolcu, sportif direktör txiki begiristain'ın da katıldığı törenle 4 yıllık sözleşmeye imza attı. ingiliz basınına göre transfer 2 milyon sterline gerçekleşti.

şilili teknik adam manuel pellegrini'nin çalıştırdığı manchester city, yeni sezon öncesi ilk transferini enes ünal'ı alarak gerçekleştirdi.

bursaspor'un 25 ağustos 2013'te galatasaray ile yaptığı lig maçında ilk kez forma giyen ve bu maçta sarı kırmızılı takımın filelerini havalandıran ünal, lig tarihinin gol atan en genç futbolcusu olarak tarihe geçmişti.

bursaspor kulübünün eski futbolcularından mesut ünal'ın oğlu olan enes ünal, guardian gazetesinin geçen yıl ekim ayında hazırladığı ve dünyanın çeşitli liglerinde forma giyen 40 futbolcunun yer aldığı "gelecek vadeden futbolcular" listesine türkiye'den giren tek isim olmuştu. genç milli takımlarda da forma giyen enes ünal, geçen sezon ligde 18 maçta 194 dakika sahada kaldı ve bir gol attı.

enes veda mesajında "9 yaşımdan itibaren altyapısında mücadele ederken, a takım maçlarında top toplayıcılık yaparken de, ağabeylerimin arasında süper lig'de gol atarken de parçası olmaktan gurur duyduğum bursaspor camiasına veda değil, teşekkür zamanıdır. yol haritam kulübümü, şehrimi ve ülkemi yurt dışında temsil etme şansını karşıma çıkardığında içimi büyük bir heyecan kaplarken, yoğun bir sorumluluk duygusunu da beraberinde getirdi" dedi. 

Salih Uçan Roma'da 48 numaralı formayı giyiyor.

salih uçan yeni sezondan umutlu

fenerbahçe'den roma'ya iki yıllığına kiralanan salih uçan italya'daki ikinci yılında sahaya üzerindeki baskıyı, yabancılığı ve sakatlığı atmış olarak çıkacak.

geçen sezon sakatlığından dolayı birçok maçı kaçıran salih uçan gelecek sezondan çok umutlu. 21 yaşındaki salih geçen sezon 2'si 11'de olmak üzere ligde 4 maça çıktı. sezonu 166 dakika ile tamamladı.

futbola marmaris belediyespor'un altyapısında başlayan salih uçan, daha sonra bucaspor'a, ardından fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;