Mısır'da darbe dönemi

Askerin adayı Sisi

Mısır Yüksek Askeri Konseyi, darbe lideri Savunma Bakanı Abdülfettah Sisi’nin cumhurbaşkanlığı adaylığına onay verdi.

Sisi daha önce halkın ve ordunun desteğini alması durumunda cumhurbaşkanı adayı olabileceğini açıklamıştı. [Al Jazeera]

konsey kararında üst düzey ordu yetkililerinin sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili herhangi bir engel görmediği belirtildi.

bu karar sisi’nin uzun zamandır dillendirilen cumhurbaşkanlığı adaylığında en kritik adımlardan biri.

sisi daha önce halkın ve ordunun desteğini alması durumunda cumhurbaşkanı adayı olabileceğini açıklamıştı.

geçici cumhurbaşkanı adli mansur, pazar günü yaptığı açıklamada genel seçimlerden önce cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını duyurmuştu.

seçim takviminin değiştirilmesi, 3 temmuz'daki darbenin lideri abdülfettah sisi’nin cumhurbaşkanlığı yolunu açmak için bir süredir gündemde tutuluyordu.

sisi'ye cumhurbaşkanlığı tarafından öğle saatlerinde "mareşallik rütbesi" de verildi.

mısır'da 3 temmuz'da gerçekleşen askeri darbenin mimarı olarak kabul edilen abdulfettah sisi, 12 ağustos 2012'de cumhurbaşkanı muhammed mursi tarafından hüseyin tantavi'nin yerine silahlı kuvvetleri genelkurmay başkanlığı görevine getirilmişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;