Haber

Avrupa'da Ebola'dan ilk ölüm

Afrika'da 1000'den fazla can alan virüs, Liberya'dan dönen bir İspanyol papazı da öldürdü.

Konular: Sağlık, Avrupa, Afrika
Yakın temas ve vücut sıvıları yoluyla bulaşan Ebola virüsü, yüksek ateş ve iç kanamaya neden oluyor. [Fotoğraf: Reuters]
liberya, gine ve sierra leone gibi batı afrika ülkelerinde yayılan ebola virüsü, avrupa kıtasında ilk kez bir insanın ölümüne neden oldu.

afrika'dan 7 ağustos'ta dönen 75 yaşındaki papaz miguel pajares, ispanya'nın başkenti madrid'deki bir hastanede yaşamını yitirdi.

madrid sağlık yetkililerinin ölümünü duyurduğu pajares, liberya'daki bir sivil toplum kuruluşunda çalışıyordu. papaz pajares daha önce testleri negatif çıkan çalışma arkadaşı rahibe juliana bohi ile birlikte ülkesine iade edilmişti.

batı afrika'da panik

sadece liberya’da 370 kişinin ölümüne neden olan ebola, bu ülkenin yanı sıra en çok gine ve sierra leone gibi batı afrika ülkelerinde görüldü. fildişi sahili dahil pek çok ülke, bu üç batı afrika ülkesine sınırlarını kapattı, buradan gelen uçuşlara iniş izni verilmedi.

hastalığın bulaştığı kişilerle yakın temas ve vücut sıvıları yoluyla bulaşan ebola virüsü, yüksek ateş ve iç kanamaya neden oluyor.

dünya sağlık örgütü'ne (who) göre yüzde 25 ila yüzde 90 oranında ölümle sonuçlanan hastalık, şimdiye kadar bin 800 kişiye bulaştı ve 931 kişinin ölümüne yol açtı.

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;