Kanada

Aylan Kurdi'nin akrabaları Kanada'da

Bodrum sahilinde cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli bebek Aylan'ın akrabaları, sığınmacı olarak kabul edildikleri Kanada'ya ulaştı. Vancouver kentinde aileyi, Muhammed Kurdi'nin kardeşi Tima Kurdi karşıladı.

Aylan Kurdi'nin amcası Muhammed Kurdi ve ailesi, havaalanında ''Hoşgeldiniz'' pankartıyla karşılandı. Fotoğraf: Tanya Beja, Global BC

bodrum'dan botlarla avrupa'ya geçmeye çalışırken boğulan ve cansız bedeni sahile vuran üç yaşındaki aylan kurdi'nin amcası muhammed kurdi, eşi ve 5 çocuğu sığınmacı olarak kabul edildikleri kanada'ya ulaştı. vancouver kentindeki havaalanında aileyi muhammed kurdi'nin kardeşi tima kurdi karşıladı. kurdi ailesini karşılamaya gelenler arasında ellerinde ''hoşgeldiniz'' pankartlarıyla kanadalılar da vardı. 

aylan'ın babası abdullah kurdi, kızının ve eşinin boğulmasının ardından yaptığı açıklamada, kanada tarafından sığınma talepleri reddedildiği için deniz yoluyla avrupa'ya ulaşmaya çalıştıklarını söylemişti. abdullah kurdi'nin ağabeyi muhammed kurdi'nin kanada'ya yaptığı sığınma talebi, ülkenin bir önceki hükûmeti tarafından gerekli belgelerde eksik olduğu gerekçe gösterilerek reddedilmişti.

tima kurdi, ctv news'da katıldığı canlı bağlantıda, ''mutluyum ve üzgünüm. duygularımı kelimelerle ifade edemiyorum, ne diyeceğimi bilemiyorum. onlara güvenli bir yer, bir yuva, yeni bir hayat verdiğim için mutluyum'' diye konuştu. 

kanada hükûmeti, aylan kurdi'nin babası abdullah kurdi'ye yeniden sığınma başvurusunda bulunması için çağrıda bulunsa da o bu teklifi geri çevirmişti. tima kurdi, kardeşinin eşini ve çocuğunu kaybettikten sonra kendisini diğer sığınmacılara yardım etmeye adadığını söyledi.

kaynak: globalnews.ca, ctvnews.ca

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;