Libya'da İç Savaş

Ayşe Kaddafi: Babam cephede savaşıyor

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin kızı, babasının hayatta olduğunu ve sahada çarpıştığını açıkladı.

Konular: Afrika

Haberin Öne Çıkanları

Ayşe Kaddafi'den muhaliflere mesaj

'babam iyi, savaşıyor'

Ayşe Kaddafi, Libya'daki olayların ardından annesi ve iki erkek kardeşiyle Cezayir'e sığındı. [Reuters]

ayşe kaddafi, suriye merkezli errai televizyonundan dört dakikalık ses kaydıyla muhaliflere seslendi. sert bir dille muhalifleri eleştiren ayşe kaddafi, “liderinizle gurur duyabilirsiniz, iyi, silah taşıyor ve cephede savaşıyor.” ifadelerini kullandı.  

kaddafi’nin kızı, ülkenin yeni liderlerini vatan haini olmakla suçladı ve kaddafi destekçilerinden yeni yönetime karşı direnmelerini istedi.

ayşe kaddafi, muhaliflerin kaddafi’ye ihanet ettiklerini söyledi.

kaddafi’nin eşi safiye, iki oğlu muhammed ve hannibal ile kızı ayşe, 29 ağustos’ta cezayir’e kaçmıştı. kaddafi'nin nerede olduğuysa bilinmiyor.

kaddafi'nin hala libya'da sahra çölünde olabileceği sanılıyor. ulusal geçiş konseyi yetkilileri de abd’li temsilcilere kaddafi’nin libya’da olabileceğini düşündüklerini açıklamıştı.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;