Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

'Bakanlar için tutanak değişecekti' iddiası

İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz’ün, Perşembe gece yarısı Emniyet’e, "Bazı bakanlarla ilgili ses kaydı çözümleri tutanaklardan çıkarılacak" iddiası üzerine gittiği ortaya çıktı.

Konular: Türkiye
İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Perşembe gece yarısı Emniyet'e gelmişti. [AA]

iki bakanın oğlunun da tutuklandığı, istanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürüten savcıların bağlı olduğu istanbul başsavcıvekili zekeriya öz’ün, perşembe gece yarısı emniyet müdürlüğü'ne gitmesinin nedeni belli oldu. 

al jazeera'nin savcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre zekeriya öz, emniyet müdürlüğü’nde ‘şüphelilere sorulacak soruların’ mühürlü bir örneğini alıp tutanak tuttu.

öz’ün, bu tutanağı tutmasının nedeni ise, dinlemeye takılan bazı bakanlarla ilgili dinleme kayıtlarının tutanaklardan çıkarılmasının istenmesi iddiası. 

zekeriya öz bu bilgi üzerine emniyet’e gitti ve hazırlanan soruların mühürlü örneğini yanına aldı.

başsavcıvekili öz, emniyet'te polislere soruların değiştirilmesi halinde sorumlular hakkında adli işlem yapacağını da söyledi.

gece yarısı emniyet’e gitmişti

istanbul cumhuriyet başsavcıvekili zekeriya öz, perşembe gece yarısı emniyet’e gittiğinde, "neden geldiniz" sorusuna, "neden geldiğim belli değil mi?" yanıtını vermişti.

öz, mali suçlarla mücadele ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüklerinin olduğu blokta yaklaşık bir saat kalmıştı.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;