Avrupa

Balkanlar dondurucu soğuğun etkisinde

Sert kış koşulları yüzünden üç kişi hayatını kaybederken, Sırbistan ve Hırvatistan'da havaalanları ve yollar uzun süre ulaşıma kapandı.

Konular: Balkanlar

Haberin Öne Çıkanları

Trafik felç

'Yola çıkmayın' uyarısı

Gemi seferleri iptal

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de karlı havanın tadını çocuklar çıkardı. [Reuters]

kış mevsimi balkanlar’da etkisini sert gösterdi. son 57 yılın en soğuk kışını yaşayan bölgede kar ve şiddetli rüzgar ölümlere yol açtı. sırbistan’ın kuzeyinde iki kişi, hırvatistan'da ise bir kişi soğuktan donarak hayatını kaybetti.

sırbistan'da hayatını kaybeden iki kişiden biri kuzeydeki novi sad kentinde, diğeri ise kuzeydoğudaki ravni topolovac köyünde donmuş halde bulundu.

yolda mahsur kaldılar

dondurucu soğuk sırbistan'da trafik kaosuna da neden oldu. macaristan’a bağlanan otoyolda kar nedeniyle 30’u çocuk 660’dan fazla kişi araçlarında dokuz saat boyunca mahsur kaldı.  araçlar 11 kilometrelik konvoy oluşturdu.

ordu ve kurtarma görevlilerinin müdahalesiyle mahsur kalan kişiler kurtarıldı. bu sırada hamile bir kadın, ambulansın yetişememesi nedeniyle kamyonda doğum yaptı.  

reuters haber ajansına göre, hırvatistan’da da bir kişi soğuk nedeniyle korenica kasabasında hayatını kaybetti.  kar nedeniyle başkent zagreb’de havaalanı dokuz saat boyunca kapalı kaldı. trafiğin felç olduğu ülkede yetkililer, halkı gerekmediği sürece trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıyor. ülkede trafik pazar günü biraz daha normale döndü.


kar batı avrupa'da da etkili oldu. [reuters]

hırvatistan'da şiddetli rüzgar

hırvatistan’ın adriyatik kıyılarını ise saatte 155 kilometre hızla esen rüzgarlar vurdu. adalara giden feribot ve katamaran seferleri iptal oldu. dubrovnik’te dalgalar 15 metre  uzunluğunda bir ağacı devirdi.

karadağ da olumsuz hava koşullarından etkilendi.  ülkenin kuzeyindeki çok sayıda köyün merkezle bağlantısı kesildi. geniş bölgeler yaşanan elektrik kesintilerinden etkilendi. dağlık bölgelerde kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı.

romanya'da da karın kapattığı yollar, orduya ait araçlarla temizleniyor. kar yağışı, slovenya, bosna, kosova ve makedonya’da da kar yağışı sürüyor.

batı avrupa da karlar altında

hafta sonunda batı avrupa’da da kar etkisini gösterdi. almanya, isviçre, fransa ve hollanda kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşandı. amsterdam havaalanında 100’den fazla uçuş iptal oldu. kar kalınlığı 10-15 santimetreyi buldu.

almanya’nın frankfurt havaalanı da pazar günü geçici süreyle bazı uçuşları durdurdu. tren ve otobüs seferlerinde de aksaklıklar yaşandı. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;