Balyoz davası
Balyoz sanıkları tahliye istedi
12 sanık, davanın en önemli delili olan 5 numaralı harddiskle ilgili TÜBİTAK'ın "Tarih ve saatiyle oynanmış" dediği raporu gerekçe gösterip yeniden yargılama istedi.

balyoz davasında 'hükümeti devirmeye teşebbüs' suçlamasıyla 16-18 yıl arasında hapis cezaları alan 12 asker, avukatları aracılığıyla davayı karara bağlayan istanbul 10. ağır ceza mahkemesi'ne dilekçe verdi. sanıklar, yargılamanın yenilenmesini ve infazının durdurulmasını istediler.
dilekçede, 'dava dosyasına giren dijital verilerle sanıkların hiçbir bağı olmadığı' vurgulandı. "bahse konu dijital dosyalar suç isnat etmek üzere, devlet içinde yuvalanmış bir çete tarafından oluşturulmuştur" denildi.
sanıkların taleplerini, balyoz davasının en önemli delili olan 5 no'lu harddiskle ilgili tübitak raporu. bu rapor poyrazköy'de bulunan mühimmatla ilgili davasının görüldüğü istanbul 12. ağır ceza mahkemesi'ne gönderildi. dilekçede, bu raporla 'kumpasın' izlerinin tespit edildiği belirtildi.
türkiye bilimsel ve teknolojik araştırma kurumu (tübitak), balyoz, amirallere suikast, poyrazköy gibi onlarca askerin yargılanıp ceza aldığı davalarda çok önemli bir rapora imza atmıştı. üç kişilik heyet, 20 ocak 2014 tarihli raporda, bu davaların en önemli delili olan '5 no'lu harddisk' için "tarih ve saatiyle oynanmış" şeklinde görüş bildirilmişti.
kaynak: ajanslar
Yorumlar