Bangladeş

Bangladeş'te feribot alabora oldu

Bangladeş'te 100'den fazla yolcu taşıyan bir feribot, Padma nehrinde kıyıya 70 km uzaklıkta alabora oldu. En az 33 kişi öldü, 50 kişi kurtarıldı.

Konular: Bangladeş

bangladeş polisinin reuters'e verdiği bilgiye göre, başkent dakka'ya 70 kilometre uzaklıktaki padma nehrinde kıyıya 70 km uzaklıkta bir feribot, yük gemisiyle çarpıştı ve alabora oldu. 100'den fazla yolcu taşıyan feribotta en az 33 kişi öldü. ölenlerden 4'ü çocuk. 50 kişi de kurtarıldı. arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

gemiye el konulurken mürettebattan iki kişi de gözaltına alındı.

154 milyon nüfuslu bangladeş'te birçok su yolu taşıma amaçlı kullanılıyor. nehir ulaşımının fazla, ancak güvenliğin düşük olduğu ülkede feribot kazaları oldukça sık yaşanıyor.

son olarak ülkenin güneyinde benzer bir kaza 13 şubat'ta olmuş, en az 7 yolcu hayatını kaybetmişti.

mayıs 2014’deki feribot kazasında da 54 kişi hayatını kaybetmişti.

2012’nin mart ayında yaşanan bir başka kazada ise feribotun batması sonucu 145 kişi ölmüştü.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;