Bosna-Hersek

Başbakan Davutoğlu Bosna Hersek'te

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dört partiden vekiller eşliğinde Bosna Savaşı’nın ve Srebrenitsa Katliamı’nın 20. yıldönümü anma töreni için Bosna Hersek’e gitti.

Başbakan Davutoğlu, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle görüştü. [Fotoğraf: AA]

kovaçi şehitliği’ne çelenk bırakan başbakan ahmet davutoğlu, bosna hersek’in ilk cumhurbaşkanı aliya izzetbegoviç’in kabrini de ziyaret etti, davutoğlu, hünkâr camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından bosna hersek devlet başkanlığı konseyi binasına geçti.

burada konsey üyeleriyle basına kapalı görüşen başbakan, konsey başkanı mladen ivaniç, boşnak üye bakir izzetbegoviç ve hırvat üye dragan çoviç ile bir araya geldi. başbakan davutoğlu iftar yemeğinde de srebrenitsa katliamı mağduru ailelerle buluşacak.

Başbakan Davutoğlu, ilk Bosna Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti. [Fotoğraf: AA]

kalabalık heyet

başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, bosna hersek ziyaretinde başbakan davutoğlu’na eşi sare davutoğlu ve başbakan yardımcısı numan kurtulmuş’un yanı sıra kalabalık bir heyet de eşlik ediyor:

ak parti genel başkan yardımcısı ve siirt milletvekili yasin aktay, bosna hersek dostluk grubu başkanı ve ak parti bursa milletvekili hakan çavuşoğlu, ak parti ankara milletvekili ertan aydın, hdp batman milletvekili ayşe acar başaran, mhp çanakkale milletvekili kürşat tuna, chp edirne milletvekili okan gaytancıoğlu, ak parti istanbul milletvekili haydar ali yıldız, ak parti istanbul milletvekili mehmet ali pulcu, ak parti istanbul milletvekili hüseyin bürge, mhp izmir milletvekili aslan savaşan, mhp izmir milletvekili murat koç, ak parti kayseri milletvekili kemal tekden, ak parti kırklareli milletvekili hamdi irmak, chp kırklareli milletvekili vecdi gündoğdu, chp tekirdağ milletvekili emre köprülü, ak parti tokat milletvekili celil göçer ve hdp van milletvekili lezgin botan da bosna hersek’te.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;