Türkiye

Batum'dan Tarhan'a destek

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifa gerekçelerine 'tamamen katıldığını' söyledi.

Konular: Türkiye, CHP
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum Yüksek Disiplin Kurulu'na savunmasını verdi. [Fotoğraf: DHA]

"yalnız ve zayıf politikaların parçası olmamak" gerekçesiyle cuma günü cumhuriyet halk partisi'nden istifa eden ankara milletvekili emine ülker tarhan'a destek chp eskişehir milletvekili süheyl batum'dan geldi.

almanya'da katıldığı bir etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan batum, tarhan'ın istifası için "haklı gerekçelere dayanıyor" dedi. batum bu istifanın "chp'ye gönül vermiş milyonlar açısından da uyandırıcı ve yol gösterici olacağına inandığını" da belirtti.

milletvekili batum'un tarhan'ın istifasıyla ilgili sözleri şöyle:

"emine ülker tarhan'ı son derece iyi tanıyan, çok seven ve büyük saygı duyan bir chp'liyim. o saygımla ekmeleddin ihsanoğlu yerine, tarhan'ın cumhurbaşkanlığı adayı olması yönünde de ilk imzayı vermiş milletvekiliyim. bazı yönetici arkadaşlarımızın aksine tarhan'ın istifasının kesinlikle gereksiz, zamansız ve tek taraflı olmadığını düşünüyorum. emine ülker tarhan sadece chp'nin değil, cumhuriyet'in önemli kazanımlarından biridir, cumhuriyet'in kızıdır. cumhuriyet ilkelerinin yıkılmaz savunucularından biridir. bu bakımdan istifasının bana göre, haklı gerekçelere dayandığını, önemli olduğunu ve inşallah türkiye'de cumhuriyet'e ve cumhuriyet halk partisi'ne gönül vermiş milyonlar açışından da, uyandırıcı ve yol gösterici olacağına yürekten inanıyorum. belki bizlere de yön gösterici olacaktır. biz de belki chp milletvekili ve onun gibi cumhuriyet'e gönül vermiş insanlar olarak ne yapmak istediğini anlar ve bu yolda kendisine yardımcı oluruz diye düşünüyorum.”

'genel başkan üzüntüyle söylemiştir'

batum, kılıçdaroğlu'nun “tarhan'ın istifasını bekliyorduk” açıklamasını ise üzüntüyle söylemiş olabileceğini ifade etti.

batum, "salih fırat'ın bile istifa ederek akp'ye geçmesini, 'bize ne, olur canım böyle işler', diye değerlendirmeyen sayın genel başkan'ın, emine ülker tarhan gibi birisinin istifasını, 'bekliyorduk, olur böyle şeyler' diyerek değerlendirmeyeceğini tahmin ediyorum. üzüntüyle söylediğini değerlendiriyorum. yoksa 'bekliyorduk' diye bir şey yok. tarhan istifa mektubunda neden istifa ettiğini çok net söylüyor. ben de haklı gerekçelere dayanıyor derken, o gerekçelere tamamen katıldığımı vurgulamak için söyledim" şeklinde konuştu.

batum, "chp'den yeni istifalar olur mu?" sorusuna da "bu zor soru. bekleyelim, görelim. belki olacaktır" diye yanıt verdi. 

kaynak: dha


 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;