Bundesliga

Bayern deplasmanda yine kayıp

Bundesliga'da dördüncü hafta maçıda Bayern Münih deplasmanda, Hamburg ile golsüz berabere kaldı.

Konular: Spor, Futbol
İsviçreli oyuncu Shaqiri ikinci yarıda yerine Lewandowski'ye bıraktı. [Fotoğraf: AFP]

haftaya ikinci sırada giren bayern münih, hamburg deplasmanında aradığı golü bulamadı. münih bu sezon ligde oynadığı ikinci deplasman maçında da puan kaybetti. 

bayern münih teknik direktörü pep guardiola ikinci yarıda xabi alonso, mario götze ve robert lewandowski'yi sahaya sürdü. ispanyol teknik adamın bu hamleleri de sonucu değiştirmeye yetmedi.
 

Dördüncü hafta

freiburg   2-2 hertha berlin
schalke    2-2 e.frankfurt
augsburg  4-2 werder bremen
stuttgart    0-2 hoffenheim
hamburg   0-0 bayern münih
paderborn 2-0 hannover

teknik direktör mirko slomka'nın görevine son veren ve yerine josef zinnbauer'i getiren hamburg'ta türk oyuncu tolgay arslan ilk 11'de maça başladı. 67'de yerini petr jiracek'e bıraktı. 

bu sezon ikinci beraberliğini alan bayern münih, puanını sekize yükseltirken, haftaya son sırada giren hamburg da puanını ikiye çıkardı.

bayern, ligin ikinci haftasında da schalke 04 deplasmanında 1-1'lik sonuçla iki puan kaybetmişti. 

bayern münih gelecek hafta evinde, paderborn'u konuk edecek. hamburg ise deplasmanda, mönchengladbach karşısına çıkacak.

şampiyonlar ligi'nde ilk hafta maçında evinde, son dakikada bulduğu golle manchester city'yi 1-0 mağlup etmişti.

korkut'un hannover'i kaybetti

ligin yeni takımı sc paderborn, tayfun korkut'un çalıştırdığı hannover 96'yı elias kachunga ve moritz stoppelkamp'ın golleriyle 2-0 mağlup etti.

karşılaşmanın uzatma dakikalarında hannover takımının atağında savunmanın uzaklaştırdığı topla kendi ceza sahasının dışında buluşan stoppelkampf, 80 metreden rakip yarı alana doğru vurduğu top, boş kaleye giderek filelerle buluştu.

bu sezon ilk mağlubiyetini alan hannover takımında ilk 11'de başlayan ceyhun gülselam, 90 dakika oyunda kaldı.

ligde henüz mağlubiyeti bulunmayan sc paderborn, 8 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna otururken, aynı puana sahip hoffenheim ikinci ve bayern münih de üçüncü sırada yer alıyor.

dortmund'a mainz darbesi

uefa şampiyonlar ligi'nde d grubu'nda galatasaray'ın rakibi borussia dortmund, bundesliga dördüncü hafta maçında deplasmanda mainz 05'e 2-0 mağlup oldu.

coface arena'da mainz 05 ile borussia dortmund arasında oynanan,34 bin seyircinin izlediği maçın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

ikinci yarıda yakaladığı fırsatları iyi değerlendiren mainz 05, 66'ncı dakikada shinji okazaki'nin golüyle 1-0 öne geçti. sarı siyahlı ekip, mainzlı oyuncunun ceza sahasında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle 70'inci dakikada penaltı kazandı. penaltı atışını kullanan ciro immobile, topu filelere gönderemedi.

ev sahibi ekip, 74'üncü dakikada borussia dortmundlu oyuncu mattihas ginter'in kendi kalesine attığı golle skoru 2-0 yaptı.

borussia dortmund puan cetvelinde altı puanda kalarak sekizinci sıraya gerilerken, mainz 05, sekiz puan ve maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi.

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;