Kürt sorunu
BDP'li vekillere bir fezleke daha
Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel hakkında, 'terör örgütünün propagandasını yapmak' ile 'suçu ve suçluyu övmek' suçlarından dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlandı.
Haberin Öne Çıkanları
TBMM'ye gönderildi
8 vekil için hazırlandı
Leyla Zana ceza aldı

malatya özel yetkili başsavcıvekilliği, bdp genel başkan yardımcısı gültan kışanak ile istanbul milletvekili sebahat tuncel'in, tunceli, malatya ve elazığ'da katıldıkları çeşitli programlarda yaptıkları konuşmalara ilişkin inceleme başlattı.
yapılan incelemenin ardından savcılık, kışanak ve tuncel hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'suçu ve suçluyu övmek' iddiasıyla, dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırladı.
malatya cumhuriyet başsavcıvekilliği, iki milletvekiliyle ilgili hazırladığı fezlekeyi tbmm'ye gönderdi.
diyarbakır cumhuriyet başsavcılığı'nca daha önce de bdp genel başkanı selahattin demirtaş ile kışanak ve tuncel'in arasında olduğu altısı bdp'li ikisi bağımsız sekiz milletvekili hakkında, 'terör örgütü kck üyesi olmak' suçlamasıyla dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlamıştı.
iki hafta önce de bağımsız milletvekili leyla zana, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
kck’ya yönelik soruşturma 14 nisan 2009’da başladı. pkk'nın da dahil olduğu çatı örgütü kck'ya yönelik diyarbakır başta olmak üzere çok sayıda ilde yapılan operasyonlar neticesinde açılan ana davada yargılananlar aralarında bdp’li belediye başkanları, parti ve dernek yöneticileri de bulunuyor.
Yorumlar