Türkiye Süper Ligi
Beşiktaş zirvede tek başına
Beşiktaş, Demba Ba'nın golleriyle Karabükspor'u deplasmanda 2-1 yendi. Haftaya Fenerbahçe ile lider giren siyah beyazlılar, rakibinin puan kaybetmesiyle zirvede tek kaldı.

ilk yarısı golsüz biten karşılaşmada, goller ikinci yarıda geldi. sosa'nın paslarında demba ba'nın golleri maçın galibini belirledi. karabük ekibinin 83'te musa ile bulduğu gol puan için yeterli olmadı. siyah beyazlılarda mustafa pektemek de 90+5'te kırmızı kartla oyundan atıldı.
beşiktaş puanını 23'e çıkardı. ligin dibine demir atan karabükspor sekiz puanda kaldı.
bu sonuçların ardından beşiktaş zirvede tek başına yer aldı. haftaya lider giren takımlardan fenerbahçe de eskişehirspor beraberliğinin ardından üçüncü sıraya düştü. gaziantepspor'u son dakika golüyle yenen galatasaray araya girdi, bir puan geriden ikinci sıradan kendine yer buldu.
beşiktaş'ta slaven biliç, olcay şahan'ı yedek kulübesinde tuttu. 74'te de ceza sınırında yer alan demba ba'yı oyundan aldı. senegalli futbolcuyu oyundan çıkarken karabüksporlu taraftarlar da alkışladı. oyundan alınan iki asistli sosa da yine aynı alkışları aldı.
karşılaşmanın ilk 45 dakikasında ise ikinci yarının aksine çok pozisyon yaşanmadı. savunma futbolunu tercih eden karabükspor hücumu kontraataklarla düşündü. beşiktaş ise duran toplardan etkili olmaya çalıştı. organize bir şekilde karabükspor'un dengesini bozamadı. ilk yarı golsüz sona erdi.
ikinci yarıda demba ba'nın ilk golü sosa'nın attığı ara pasıyla geldi. ikinci golde ise gökhan töre ile gelişen atakta yine sosa'nın sağdan ortasına senegalli forvet kafayla vurdu ve ikinci golünü attı.
karabük'ün golünde de kumbela ile gelen top musa'nın önünde kaldı, penaltı noktasına yakın yerden yaptığı vuruş kaleci cenk'i avladı. kalan dakikalarda beşiktaş adeta ecel terleri döktü. karabükspor beşiktaş kalesini abluka altına aldı. son dakikada traore'nin vuruşu direkten döndü. pozisyonlar gol getirmeyince maç 2-1 beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.
kaynak: al jazeera
Yorumlar