Suriye'de iç savaş

BM yardım konvoyları vuruldu

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep'e gönderilmek üzere bekleyen Birleşmiş Milletler yardım konvoylarının kentin batısında "Suriye veya Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından" vurulduğunu açıkladı. BM sözcüsü iddiayı doğruladı.

[Fotoğraf: AA]

suriye'de ateşkes aracılığıyla kuşatma altındaki halep'e insani yardım götürmek üzere yola çıkan yardım konvoyunun, halep'in batısında suriye veya rusya savaş uçakları tarafından vurulduğu bildirildi.

suriye insan hakları gözlemevi'nin raporuna göre, uluslararası bir yardım kuruluşuna ait konvoylar halep'in batısından rutin yardım teslimatını yaparken savaş uçakları tarafından vuruldu. ilk belirlemelerde konvoyun birleşmiş milletler'e mi yoksa kızılhaç örgütüne mi ait olduğu henüz bilinmiyordu.

her iki örgüt de konvoyun kendilerine ait olup olmadığını araştırdı. olaydan bir süre sonra birleşmiş milletler sözcüsü vurulan konvoyun kendilerine ait olduğunu açıkladı. sözcü, konvoyların havadan mı yoksa karadan mı vurulduğuna ilişkin henüz bilgileri olmadığını söyledi.

ateşkes sona erdiğinden bu yana halep'e 35 hava saldırısı yapıldığını tespit eden gözlemevi yetkilileri, uçağın suriye rejimine mi yoksa rusya'ya mı ait olduğunun tespit edilemediğini söyledi.

reuters'a konuşan görgü tanıkları, konvoyların urm kübra'da, kızıl haç'a ait bir merkezde park halindeyken vurulduklarını, saldırıda merkezdeki birçok kişinin ağır yaralandığını söyledi.

birleşmiş milletler de pazartesi günü aynı merkezde 78 bin kişiye yetecek buğday ve sağlık malzemelerinin urm kübra'daki merkeze teslim edileceğini duyurmuştu.

suriye'de kurban bayramı vesilesiyle abd ve rusya arasında varılan anlaşma gereği yürürlüğe giren ateşkes 9 gün sürdü, 18 eylül'de sona erdi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;