Bosna-Hersek

Bosna'da eyleme müdahale

Tuzla kentinde maaşlarının ödenmemesini protesto eden kamu çalışanlarına polis müdahale etti, 14 kişi yaralandı, 22 kişi tutuklandı.

Konular: Balkanlar
Tuzla'daki eyleme polisin müdahalesi sonucu 14 kişi yaralandı, 22 kişi tutuklandı. [AA]

bosna hersek'in üçüncü büyük kenti tuzla'da kamu çalışanları, bazı fabrikaların özelleştirilmesi ve aylardır maaşlarının ödenmemesine tepki amacıyla sokaktaydı.

çalışanlar tuzla kantonu başbakanı sead çauşeviç'le görüşmek istedi. ancak taleplerinin kabul edilmemesi üzerine yerel hükümet binasına girmeye çalıştılar. eylemcilerle polis arasında çatışma çıktı.

emniyet sözcüsünün açıklamasına göre protestocular çok sayıda aracı ateşe verdiler ve kamu binalarını taşladılar. polisin müdahalesi sonucu bazı göstericiler hafif şekilde yaralandı, 22 kişi gözaltına alındı.

reuters haber ajansına konuşan bir eylemci, arkalarında hiçbir siyasi parti olmadığını söyledi ve "bosna'nın baharı başladı" ifadesini kullandı.

tuzla kantonu başbakanlığı daha sonra yaptığı yazılı açıklamada kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü için masaya oturmaya hazır olduklarını belirtti.

yaklaşık 3 milyon 800 bin kişinin yaşadığı bosna hersek'te işsizlik oranı resmi verilere göre yüzde 45. gençler arasında işsizlik ise yüzde 60'larda.

kaynak: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;