Balkanlar
Bulgaristan'da vekil maaşları donduruldu
Ekonomik krizle mücadele için her yolu deneyen Sofya hükümetinin önerisi parlamentonun büyük çoğunluğundan destek gördü.
Konular:
Bulgaristan
Haberin Öne Çıkanları
1 karşı oy
2009 seviyesi
Tartışma da oldu

bulgaristan'da milletvekili maaşları ekonomik krizin başlangıcı kabul edilen 2009 yılı sonu düzeyinde donduruldu.
kriz gerekçesi ile alınan karar, oylamaya katılan 133 milletvekili tarafından desteklenirken, bir aleyhte ve bir çekimser oy kullanıldı.
kabul edilen maaş düzeyi konusunda net baraj koymayan milletvekilleri, kamu sektöründe maaşların 2 bin 500 levayı (bin 250 euro) geçmemesi konusunda mutabık kaldılar.
iktidardaki gerb partisi tarafından önerilen maaş zamlarının dondurulmasına ilişkin teklif, genel oturumda yoğun tartışmalara da neden oldu.
'böyle milletvekillerine kim oy verir?'
muhalefetteki mavi koalisyon (sk) milletvekili asen agov, milletvekillerin maaşlarına ilişkin tartışmaların ‘yapay’ olduğunu öne sürerek, “halka sorarsanız insanlar bizi soğukta yalın ayakla gezen, parlamentoya zincirle bağlanarak getirilen insanlar olarak görmek ister. toplum bizi böyle görürse mutlu olur, ancak böyle milletvekillerine kim oy verir” diye konuştu.
parlamento kararının, milletvekili maaşının baz alındığı cumhurbaşkanı ve kabine üyelerinin maaşlarının belirlenmesini de etkileyeceği öğrenildi.
küresel ekonomik krizden etkilenen ülkede, kasım ayında halk ark arkya protesto ve grev düzenlemiş hükümetin tasarruf önlemlerine tepkilerini dile getirmişti. işçi ve memur sendikları başkent sofya’da binlerce kişinin katılımıyla büyük bir miting düzenlemiş ve ekonomik krizle mücadele programı çerçevesinde emeklilik yaşının yükseltilmesini protesto etmişti.
aynı dönemde tarım sektörüne ayrılan destek priminin azaltılmasına tepki gösteren çifçiler de sokağa dökülmüş, traktörlerle trafiği kapatmıştı.
kaynak: ajanslar
Yorumlar