Ekonomi
Canaydın'ın şirketleri iflas etti
Galatasaray eski başkanı Özhan Canaydın’ın daha önce kayyuma devredilen 5 şirketi hakkında iflas kararı verildi.
Haberin Öne Çıkanları
İcra kararı uygulandı
Avrupa ve ABD'ye ihracat yapıyordu
900 kişi çalışıyordu

bursa ticaret mahkemesi, galatasaray’da 3 dönem başkanlık yapan özhan canaydın’ın kayyuma devredilen biesseci adlı şirketiyle birlikte, 4 firması hakkında daha iflas kararı verdi.
10 ocak 2014 tarihinde görülen duruşmada kayyumların görevlerine son verilip, biesseci a.ş. hakkındaki iflas erteleme davası ret edilerek şirketin iflas ettiği kararı alındı.
diğer şirketler liberteks tekstil ve konfeksiyon a.ş., barka tekstil ürünleri sanayi ve ticaret a.ş., bm ütücülük ve tekstil sanayi ve ticaret limited şirketi, bie bursa ipek emprime sanayi ve ticaret limited şirketi’nin de iflaslarına karar verildi.
karar sonrası şirketlere uygulanacak icra üzerindeki tedbir kararları da kaldırıldı. alacaklı firmalar bursa organize sanayi bölgesi’nde bulunan fabrikadaki tekstil makineleri ve kumaşlara el koydu.
ünlü firmalara üretim yapıyordu
bursa organize sanayi bölgesi’nde bulunan biesseci bursa tekstil sanayi ile birlikte bünyesinde bulunan dört şirket, 27 bin metrekaresi konfeksiyon, 15 bin metrekaresi boyahane, 4 bin metrekaresi örme tesisi olmak üzere toplam 47 bin 500 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyordu.
gap, quiksilver, calvin klein, timberland, dolce & gabbana gibi birçok markaya fason üretim yaparak, bin 300 kişiye istihdam sağlayan fabrikalar, ekonomik zorluklar nedeniyle çalışanların sayısını 900 kişiye kadar düşürmüştü.
çoğunluğu canaydın ailesinde ait olan şirketler, almanya, fransa, ingiltere, italya, belçika, hollanda, abd ve polonya’ya ihracat yapıyordu.
kayyum atanmıştı
geçtiğimiz yıl, bursa’da 1985 yılında kurulan ve türkiye’nin yabancı ortaklı ilk konfeksiyon şirketi olarak bilinen biesseci bursa tekstil sanayi ile birlikte canaydın’ın 4 şirketi için bursa 2’nci ticaret mahkemesi’ne iflas erteleme başvurusu yapılmıştı. mahkeme iflas erteleme kararı vermişti.
kararın ardından, kayyum atanan şirketin mali tablosundaki bozulma nedeniyle verilen iflas erteleme kararı ile üretimine devam eden şirketlerin aleyhine yapılmış ve yapılacak her türlü takipteki muhafaza, teslim, tahliye ve icra işlemleri durdurulmuştu.
Yorumlar