Ekonomi

‘Cari açıktan değil Ar-Ge açığından endişeliyiz’

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, cari açıktan endişe etmediklerini, Ar-Ge açığından, patent ve marka açığından, inovasyon açığından korktuklarını söyledi.

Konular: Piyasalar

Haberin Öne Çıkanları

Bütçeden Ar-Ge'ye pay artırıldı

Özel sektör de kaynağını artırmalı

ekonomi bakanı nihat zeybekci, ekonomi yönetimi olarak cari açıktan endişe etmediklerini, 2023 hedeflerinin yakalanması açısından ar-ge, patent, marka ve inovasyon açığından endişe ettiklerini söyledi.

manisa programı kapsamında vestel fabrikasını ziyaret eden zeybekci, manisa organize sanayi bölgesi'nin organize ettiği kahvaltı programına katıldı.

bakan zeybekci türkiye'nin bütçesinden ar-ge'ye ayırdığı payda, 2002 sonrası büyük bir artış yaşandığına dikkati çekti.

2023 hedefleri

bu payın 2023 için yüzde 3 olarak hedeflendiğini söyleyen zeybekci, şunları kaydetti:

"hem rakam olarak artarken oran olarak da bunu hatırı sayılır şekilde artırmayı başardı. artıracağız tabii ki. hiçbir sıkıntı yaşamayacağımız şey, cari açık. evet problemdir, önemlidir ama sürdürülebilir, başarılabilir. cari açıktan endişe etmiyoruz, ar-ge açığından, patent ve marka açığından, inovasyon açığından korkuyoruz. 2023 hedeflerini oraya koyduğumuzda göze hoş geliyor ama oraya gitmek için atmamız gereken adım, türkiye'yi orta gelir tuzağına düşürmeden oraya götürebilmek.

bunu da teşviksiz yapamazsınız. türkiye ar-ge'ye ayırdığı kaynağı bu şekilde artırırken özel sektörün de ayırdığı kaynağı artırmasını sağlayacağız. türkiye'yi orta gelir tuzağına düşürmeden 25 bin dolar ve üzeri seviyesine ulaştırmak akıllı destek ve teşvikler lazım. derenin kenarına geldiğimizde atlamak üzere derenin orta yerine bir tampon kuracağız. bunlara beraber karar vereceğiz."

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;