Türkiye

Çeçen uyruklu üç kişi öldürüldü

İstanbul'da düzenlenen silahlı saldırıyı Rus Gizli Servisinin gerçekleştirildiği iddia edildi.

Haberin Öne Çıkanları

Parkta infaz

3 Çeçen öldürüldü

Rus gizli sevisi iddiası

Silahlı saldırı Zeytinburnu ilçesinde merkezi bir bölgede gerçekleşti. [AA]

zeytinburnu seyit nizam mahallesindeki olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. alınan bilgiye göre, parkta oturan çeçen uyruklu üç kişiye bir otomobilden inen saldırgan tarafından ateş açıldı.

saldırıda musaevi berkkhazh, rustam altemirol, zavrbek amriev isimli kişiler olay yerinde hayatını kaybederken, saldırgan ya da saldırganlar hızla olay yerinden kaçtı.

olay yerinde dokuz adet boş kovan bulunurken terörle mücadele şube müdürlüğü, istihbarat şube müdürlüğü, asayiş şube müdürlüğü saldırıyla ilgili çalışma başlattı.

türkiye'deki çeçenlerin haklarıyla ilgilenen insani müdafa ve kardeşlik derneği (imkan-der) yöneticilerinden ömer saldırının rus gizli servisi tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. bezirgan, hayatını kaybeden musaevi berkkhazh'ın çeçen-rus savaşı'nda üst düzey komutan olarak görev yaptığını ve 1,5 yıl önce bir çatışmada yaralanmasının ardından türkiye'ye geldiğini belirtti. bezirgan ölen diğer kişilerin de  kafkas direnişinin önemli isimlerinden olduğunu söyledi. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;