2015 Genel Seçimi

Celal Doğan: Koalisyon ve süreci de konuştuk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşen HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, koalisyon ve çözüm süreci de dahil olmak üzere birçok konuyu konuştuklarını açıkladı.

Erdoğan ve Doğan, İstanbul ve Gaziantep belediye başkanı oldukları dönemden beri tanışıyor. [Fotoğraf: AA/Arşiv]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’ın seçim sonrası hdp’den bir isimle ilk teması gaziantep milletvekili celal doğan ile gerçekleşti. doğan koalisyon pazarlıklarından hemen önce cumhurbaşkanlığı sarayı’nda gerçekleşen görüşmede koalisyon ve çözüm sürecinin de ele alındığını söyledi. hdp ile hükümet arasındaki resmi son görüşme ise dolmabahçe sarayı'nda gerçekleşmişti. bu tarihten beri hükümet veya erdoğan’ın hdp ile bir görüşmesi olmamıştı.

erdoğan-doğan görüşmede pkk lideri abdullah öcalan ve hdp milletvekillerinin uzun süredir görüşememesi de ele alındı.

“koalisyonu ve süreci konuştuk”

doğan bir saat süren görüşmenin ardından bbc türkçe’ye yaptığı açıklamada, görüşmeyi kendisinin talep ettiğini söyledi ve görüşmede koalisyon arayışları ve çözüm sürecini de ele aldıklarını belirterek, " tabii ki bunları konuştuk. ama ayrıntıları söyleme şansım yok; onun fikri şöyledir, benim fikrim böyledir. çünkü rıza almadan bir şey söyleme şansım yok. iki kişi arasındaki konuşma" dedi.

"bir akp-hdp koalisyonu seçeneği gündemde mi?" sorusuna ise "bunlar konuşulsa bile söyleme şansım yok, ayıp olur. çünkü o konuda yetkili değilim" yanıtını verdi.

celal doğan görüşmenin bireysel olduğunu ve tabi olduğu partiyi görüşme hakkında bilgilendirmediğini savundu.

“erdoğan aktördür”

erdoğan’ın koalisyon çalışmalarında aktif rol üstlendiği iddiasına doğan'ın yanıtı ise şu oldu:

"olabilir. cumhurbaşkanı ile görüşmek türkiye'de ambargolu mu? koalisyon olsun olmasın, devletin başındaki önemli bir aktördür… belediye başkanıyken aşinalığımız, hukukumuz var. gittik, geldik. onun dışında da görüşmelerimiz oldu. türkiye'nin bugünkü ortamını değerlendirme konusunda bir sohbetti.”

kaynak: bbc türkçe

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;