Gülen örgütü soruşturmaları

Cemaat dershanelerine boykot çağrısı

Başbakan Erdoğan, yolsuzluk operasyonunun dershane tartışmasının devamı olduğunu söyledi, İstanbul'da kendisini karşılayanlara "Devletin okulları bize yeter başka bir şey istemiyoruz deyin" çağrısı yaptı.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda kendisini bekleyen kalabalığa seçim otobüsü üzerinden seslendi. [AA]

başbakan recep tayyip erdoğan yolsuzluk operasyonuyla başlayan olayları ilk kez cemaat ile ak parti'nin yaşadığı dershane tartışmasının devamı olarak tanımladı. kendisini karşılayan kalabalığa seslenen erdoğan "devlet okulları bize yeter deyin" çağrısı yaptı.

istanbul'da aynı gecede iki miting düzenleyen erdoğan önce atatürk havalimanı'nda, daha sonra üsküdar'da konuştu.

erdoğan havalimanındaki konuşmasında, fethullah gülen hareketi'ni kast ederek, "dershaneler diye bir olay tutturdular, onunla başladılar buraya getirdiler. bu olay dershane sürecinin devamıdır bunu bilin. ak parti davasına gönül vermişlere sesleniyorum siz de gelin devletin okulları bize yeter başka bir şey istemiyoruz deyin" dedi.

cemaate karşı sloganı durdurdu

başbakan, "vur vur inlesin, cemaat dinlesin" diye slogan atılınca kalabalığı susturdu. "katiyen. biz bir şeye bakacağız. her şeyden önce bir meşrebi, bir mizacı, bir oluşumu istismar edenlere sözümüz var. asla oraya gönül verenlere bizim sözümüz olamaz" dedi. 

'egemenlik yargının değildir' 

son dönemde yaşanan yargı tartışmalarına değinen erdoğan, "egemenlik yargının değildir, yürütmenin de değildir. egemenlik milletindir, milletin. egemenliği milletin elinden alan, egemenlik yetkisi bana aittir diyen yargı bunun hesabını o da vermelidir" dedi.

erdoğan, yolsuzluk soruşturması sırasında baskı gördüğünü savunan savcı muammer akkaş'a da "militan" benzetmesi yaptı.

başbakan "sen gizlilik kararı olan evrakı medyaya sızdıracaksın. başsavcı dosyayı isteyecek dosyayı getirmeyeceksin. ondan sonra konuşulmaz. kardeşim ben konuşuyorum. bu savcı kendisinden dosya alındığı zaman kalkıp istanbul adliyesi’nin önünde üniversite yıllarımızdaki o marjinal grupların militanları gibi basın bildiri dağıtıyorsa ben konuşuyorum" dedi.

'o isimleri açıklayacağım'

erdoğan, savcı akkaş'a tepki gösteren ve "bazı savcılar bize bilgi vermeden gizlilik altındaki dosyaları basına sızdırıyor" diyen başsavcı turan çolakkadı'ya da sahip çıktı.

başbakan "istanbul başsavcısı’nın yaptığı açıklama çok manidardır. adeta suçüstü yapmıştır. gizlilik dosyası olanları bu zat bu adam göndermediği gibi basına sızdırıyor. evet bakıyorsunuz medya, bu medyanın da hangi odaklı olduğunu biliyoruz, bunların içinde yandaş medya da var sermaye ile birlikte odaklana medya da var. şu anda isim vermeyeceğim vakti geldiğinde o isimleri de açıklayacağım." ifadesini kullandı. 

'bize ihanet edenlerle beraber yürümeyiz'

yolsuzluk operasyonu sürecinde ak parti'den ayrılan isimlere de değinen erdoğan şunları söyledi:

"şu ana kadar bizimle görev yapan eski arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. onlar ne derse desin bu davada beraber bir yerlere geldik. bizimle bu yola çıkıp da, kusura bakmasınlar, yolculuk esnasında bize ihanet edenlere de hala beraber yürüyelim demeyiz. onları da kapının kenarına koyarız. çünkü millet siz partimize ihanet edin diye oyları vermedi. partinin bir iç disiplini vardı, bakanlıktan ayrılana kadar her şey cici güzel bakanlıktan ayrıldıktan sonra bakıyorsun ben filanca bakanı beğenmedim. senin böyle bir yetki mi var ya önce haddini bil". 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;