Türkiye

'Cemaat' ile mücadelede kararlılık

Milli Güvenlik Kurulu 'paralel yapı' olarak adlandırılan Gülen Cemaat'i ile mücadeleyi görüştü. Açıklamada "Mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği" vurgulandı.

Konular: Türkiye
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

ilk kez cumhurbaşkanlığı sarayı'nda toplanan milli güvenlik kurulu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ve hükümetin  'paralel yapı' olarak nitelendirdiği 'cemaat'le mücadele ve çözüm sürecini görüştü. 'paralel yapı' ikinci kez milli güvenlik kurulu'nda görüşüldü.

mgk bildirisinde  "paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadele hakkında kurula bilgi arz edilmiş, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır." ifadesi kullanıldı. 

israil'e kınama

çözüm süreci de görüşülürken bu konu bildiride "terörün sona erdirilmesi ve çözüm sürecinde gelinen aşama ele alınmıştır." ifadeleriyle yer aldı. kurul israil'i de kudüs'teki mescid'i aksa'ya yönelik hak ihlalleri nedeniyle kınadı.

bildiride "israil'in islam dininin kutsal mekanlarına yönelik menfur saldırıları ve insan hakları ihlalleri şiddetle kınanmış; filistin devleti'nin tanınması yolunda uluslararası alanda kaydedilen gelişmeler memnuniyetle karşılanmıştır." denildi. 

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;