Şike davası

Cemaat'e 'şike kumpası' operasyonu

'Futbolda şike' davasında 'kumpas' kurulduğu iddiasıyla Gülen Cemaati'ne yeni bir operasyon başlatıldı. Aralarında gazeteci, avukat ve polislerin de bulunduğu 64 kişi hakkında gözaltı kararı var.

[Fotoğraf: AA / Arşiv]

3 temmuz 2011 tarihinde başlatılan ve fenerbahçe başkanı aziz yıldırım'ın da aralarında olduğu 48 ismin mahkûmiyetiyle sonuçlanan 'futbolda şike' operasyonunda 'kumpas' kurulduğu iddiasıyla gülen cemaati'ne yakın isimlere operasyon başlatıldı. 

28 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında gazeteci, avukat ve polislerin de bulunduğu 64 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. bunlardan 38'i gözaltına alındı. 

anadolu ajansı'nın haberine göre şüpheliler hakkındaki iddialar; "terör örgütü kurmak", "terör örgütüne üye olmak" ve "yasa dışı dinleme yapmak."

haklarında gözaltı kararı bulunan bazı isimler şu şekilde: 

eski zaman gazetesi genel yayın yönetmeni ekrem dumanlı, eski fatih üniversitesi rektörü şerif ali tekalan, eski il emniyet müdür yardımcısı osman akkuş, eski organize suçlarla mücadele şube müdürü mutlu ekizoğlu, eski organize suçlarla mücadele şube müdür yardımcısı ahmet davulcu, eski emniyet amiri ibrahim emre, avukat orhan erdemli ve avukat cemalettin mutlu...

hsyk inceleme başlatmıştı

geçtiğimiz hafta da hakimler ve savcılar yüksek kurulu (hsyk) birinci dairesi, "futbolda şike" davasına bakan eski istanbul 16. ağır ceza mahkemesi başkanı, bakırköy hakimi mehmet ekinci, mahkemenin eski üye hakimleri van hakimi hikmet şen ve istanbul hakimi bülent kınay hakkında inceleme başlatmıştı.

yıldırım yeniden yargılanıp beraat etti

futbolda şike iddialarıyla ilgili 3 temmuz 2011'de başlayan soruşturma kapsamında dava açılmıştı. dava sürecinde bir yıl cezaevinde kalan fenerbahçe başkanı aziz yıldırım, "şike yapmak ve örgüt kurmak" suçundan 6 yıl 3 ay ceza almıştı. cezanın onanmasının ardından aziz yıldırım ile 6 sanık, yeniden yargılanma ve infazının ertelenmesini talep etti.

talebi haklı bulunan aziz yıldırım, olgun peker, ilhan yüksel ekşioğlu, abdullah başak, ahmet çelebi ve selim kımıl, istanbul 13. ağır ceza mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıkmıştı. yargıtayın bozma kararının ardından, sivasspor kulübü başkanı mecnun odyakmaz, eski beşiktaşlı yönetici serdal adalı ve fenerbahçeli yönetici şekip mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılandığı dava bu davayla birleştirilmişti. mahkeme, sanıkların beraatine karar vermişti.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;