Cezayir
Cezayir'de eski Başbakan aday
Cezayir’de eski Başbakan Ali Benflis Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.
Haberin Öne Çıkanları
Ali Benflis aday
Programında gençler ve işçiler öncelikli
Kazanırsa ilk sivil Cumhurbaşkanı

benflis adaylığını açıklamak için düzenlediği basın toplantısında programını açıkladı ve adaylığının milli bir görev olduğunu söyledi.
benflis’in seçim programında gençliğin ve dar gelirlilerin sorunlarına odaklanıyor. eski başbakan, seçildiğinde sağlık, eğitim ve yolsuzlukla mücadele konularına ve ekonominin gelişmesine öncelik vereceğini dile getirdi.
cezayir eski başbakanı seçimi kazanması halinde muhalefetle işbirliği içerisinde hareket edeceğini de vurguladı.
70 yaşındaki benflis daha önce adalet bakanlığı da yapmış bir avukat.
fecr gazetesi genel yayın yönetmeni hudde hizam al jazeera’ye yaptığı açıklamada, “benflis’in programı çağdaş bir program. eğer güçlü bir ekip oluşturabilirse uygulanabilir” dedi. hizam diğer adayların henüz ortaya çıkmadığını, bu yüzden benflis’in kazanma şansına ilişkin bir şey söylemek için erken olduğuna da dikkat çekti.
analist ali cera da al jazeera’ye ali benflis’in ‘devlet etiği’ gibi yeni bir kavram getirdiğini ifade ederek seçimlere hile karıştırılmaması durumunda şansının yüksek olduğunu söyledi.
cezayir’de nisan ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde muhalefet seçimlerin şeffaf olmayacağı kaygısı taşıyor.
kaynak: al jazeera ve ajanslar
Yorumlar