Cezayir

Cezayir'de eski Başbakan aday

Cezayir’de eski Başbakan Ali Benflis Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Konular: Afrika, Ortadoğu

Haberin Öne Çıkanları

Ali Benflis aday

Programında gençler ve işçiler öncelikli

Kazanırsa ilk sivil Cumhurbaşkanı

Ali Benflis kazanırsa ilk sivil Cumhurbaşkanı olacak. [Al Jazeera]

benflis adaylığını açıklamak için düzenlediği basın toplantısında programını açıkladı ve adaylığının milli bir görev olduğunu söyledi.

benflis’in seçim programında gençliğin ve dar gelirlilerin sorunlarına odaklanıyor. eski başbakan, seçildiğinde sağlık, eğitim ve yolsuzlukla mücadele konularına ve ekonominin gelişmesine öncelik vereceğini dile getirdi.

cezayir eski başbakanı seçimi kazanması halinde muhalefetle işbirliği içerisinde hareket edeceğini de vurguladı.

70 yaşındaki benflis daha önce adalet bakanlığı da yapmış bir avukat. 

fecr gazetesi genel yayın yönetmeni hudde hizam al jazeera’ye yaptığı açıklamada,  “benflis’in programı çağdaş bir program. eğer güçlü bir ekip oluşturabilirse uygulanabilir” dedi. hizam diğer adayların henüz ortaya çıkmadığını, bu yüzden benflis’in kazanma şansına ilişkin bir şey söylemek için erken olduğuna da dikkat çekti.

analist ali cera da al jazeera’ye ali benflis’in ‘devlet etiği’ gibi yeni bir kavram getirdiğini ifade ederek seçimlere hile karıştırılmaması durumunda şansının yüksek olduğunu söyledi.

cezayir’de nisan ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde muhalefet seçimlerin şeffaf olmayacağı kaygısı taşıyor. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;