Afrika
Cezayir’de yardım görevlileri kaçırıldı
İkisi İspanyol, biri İtalyan çalışanlar, ülkenin batısındaki bir mülteci kampından silah zoruyla götürüldü.
Haberin Öne Çıkanları
Cezayir kınadı
Diplomatik çaba harcanıyor

üç yardım kuruluşu çalışanı, cezayir’in batısındaki rubuni mülteci kampı’ndan kaçırıldı. yabancıların kaçırıldığı kampta daha çok batı sahra bölgesinden kaçan mülteciler bulunuyor.
ispanyol haber ajanslarına göre, cumartesi gecesi meydana gelen olayda, sivil toplum örgütleri adına batı sahralı mültecilerin olduğu kamplarda çalışmalar yapan ispanyol ainhoa fernandez de rincon ve enric gonzalez ile italyan rosella urru'nun silah zoruyla bir araca konularak kaçırıldılar.
kamp, merkezi cezayir’de bulunan ve fas’a bağlı batı sahra’nın bağımsızlığı için mücadele eden polisario hareketince yönetiliyor. hareket, enrico gonyans ile mülteci kampındaki yardım görevlilerinden birinin de yaralandığını açıkladı. açıklamada ayrıca, eylemcilerin dört çeker bir araçla komşu ülke mali’den geldikleri belirtildi.
cezayir kınadı
polisario’nun cezayir’deki temsilcisi, fransız haber ajansı afp’ye yaptığı açıklamada, eylemden el kaide’nin kuzey afrika’daki kolunu sorumlu tuttu.
cezayir hükümeti eylemi kınarken, italya ve ispanya dışişleri bakanlıkları da, yardım kuruluşu çalışanlarının en kısa sürede serbest bırakılması için gereken tüm çabanın gösterildiğini açıkladı.
fas, eski bir ispanyol kolonisi olan batı sahra’yı 1975’te topraklarına katmıştı. batı sahra’nın tarihsel olarak parçası olduğunu savunan fas, geniş özerklik vermeyi kabul ettiği bölgenin bağımsızlığına ise yeşil ışık yakmamıştı.
el kaide’nin kuzey afrika’daki kolunun daha önce batı sahra’daki mültecileri hedef almadığı biliniyor.
fas iletişim bakanı halid naciri, ay başında associated press haber ajansına yaptığı açıklamada, el kaide’nin kuzey afrika’daki kolu ile polisario hareketinin bazı üyelerinin birlikte çalışıyor olabileceklerini iddia etmişti.
kaynak: ajanslar
Yorumlar