Hakan Fidan

CHP: Fidan MİT Müsteşarı olamaz

CHP Sözcüsü Koç, "Bir çok oyun ve pazarlığı içerse de, adaylıktan çekilmek Fidan’ın hakkıdır ama bir siyasi partiye üye olan Fidan yeniden MİT Müsteşarlığına getirilemez" dedi.

hakan fidan'ın, mit müsteşarlığı görevinden istifa ederek ak parti'den milletvekilliği adaylığı başvurusunda bulunmasının ardından başvurusunu geri çekmesine muhalefetten ilk açıklama chp'den geldi. 

chp genel başkan yardımcısı ve sözcüsü haluk koç "hakan fidan artık mit müsteşarı olamaz, olmamalıdır" dedi. koç, fidan’ın milletvekili adaylığından çekilmesi üzerine yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"türkiye cumhuriyeti’nin istihbarat örgütü başkanlığından istifa ederek bir siyasi partiye kaydını yaptıran ve milletvekili adayı olduğunu açıklayan hakan fidan, bugün bir açıklama daha yaparak üyesi olduğu iktidar partisinin milletvekili adaylığından da çekildiğini duyurdu.

bir çok oyun ve pazarlığı içerse de, milletvekili adaylığından çekilmek hakan fidan’ın hakkıdır ama herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, bir siyasi partiye üye olan fidan yeniden mit müsteşarlığına getirilemez ve getirilmemelidir."

ak parti'den milletvekili olmak için mit müsteşarlığı görevinden istifa eden hakan fidan, partiye yaptığı adaylık başvurusunu geri çekmişti. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, fidan'ın adaylığına karşı çıkmış, son olarak kendisine kırgın olduğunu belirtmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;