Şampiyonlar Ligi
City'nin konuğu Barcelona
UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında, Manchester City bu akşam Barcelona'yı ağırlayacak. Juventus'un konuğu ise Dortmund.

her iki karşılaşma da saat 21.45'te başlayacak. manchester city-barcelona maçını ntv, juventus-borussia dortmund mücadelesini ise smartspor naklen yayınlayacak.
city, premier league'deki son maçında newcastle united'ı 5-0 yendi ve lider chelsea ile arasındaki puan farkını beşe indirdi. barcelona ise la liga'da konuğu malaga'ya yenildi ve 11 maçlık galibiyet serisinin sona ermesine engel olamadı. barça ile lider real madrid arasındaki puan farkı da dörde çıktı.
newcastle karşısında sonradan oyuna giren city'nin yeni transferi wilfried bony bu akşam ilk 11'de sahaya çıkabilir. gruptaki cska moskova maçında kırmızı kart gören yaya toure, barcelona karşısında da takımını yalnız bırakmak zorunda.
barcelona cephesinde ise, luis suarez, liverpool'dan ayrıldıktan sonra ilk kez bir şampiyonlar ligi maçı oynamak için forma bekliyor. teknik direktör luis enrique'nin bu akşam zorunluluk yüzünden yararlanamayacağı tek oyuncusu, sakatlığı bulunan thomas vermaelen.
iki takım geçen yıl da uefa şampiyonlar ligi ikinci turunda eşleşmiş, yoluna devam eden taraf barcelona olmuştu.
1997 finalinin rövanşı
juventus ve borussia dortmund, 3-1'lik dortmund üstünlüğüyle biten 1997 şampiyonlar ligi finalinden bu yana ilk kez kozlarını paylaşacak.
ev sahibi juventus, üç yıldır şampiyon olduğu serie a'da bu sezon da takipçisi roma'nın dokuz puan önünde zirvede yer alıyor.
bundesliga'da kabus gibi bir sezon geçiren ve uzun süre düşme hattında yer alan dortmund ise ligde art arda aldığı üç galibiyetle 12'nci sıraya kadar yükseldi ve bu formunu şampiyonlar ligi'ne taşıma niyetinde.
juventus cephesinde, sakatlığını atlatan arturo vidal takımla birlikte antrenman yapmaya başladı. dortmund cephesinde ise viral enfeksiyon geçiren erik durm, jakub blaszczykowski ve mats hummels'in oynayıp oynamayacağına jurgen klopp karar verecek.
kaynak: al jazeera
Yorumlar