PKK

Cizre'de 1 asker şehit oldu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan bir asker şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Silopi ile Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlarda 18 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

[ARŞİV] [Fotoğraf: AA]

genelkurmay başkanlığı'ndan yapılan açıklamada saba saat 9:30'da şırnak'ın cizre ilçesindeki operasyonlarda yaralanan askerin kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. 

genelkurmay'ın web sitesinden yapılan açıklamada olayla ilgili şu bilgilendirme yapıldı:

"20 aralık 2015 tarihinde saat 09.30'da şırnak ili cizre ilçesinde icra edilen operasyonlar kapsamında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmıştır. yaralanan kahraman silah arkadaşımız derhal hastaneye sevkedilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."

'18 pkk'lı etkisiz hale getirildi'

genelkurmay, sur, cizre ve silopi'deki operasyonlarla ilgili yeni bir açıklama yaptı.  

şırnak'ın cizre ve silopi ilçeleri ile diyarbakır'ın sur ilçesinde pkk'ya  yönelik sürdürülen operasyonlarda, dün 18 pkk'lının etkisiz hale getirildiğini bildirdi. operasyonlarda, şırnak'ın cizre ilçesinde 11, silopi'de 1 ve diyarbakır'ın sur ilçesinde 6 pkk'lı etkisiz hale getirildi. 

dün yapılan açıkalmada cumartesi itibariyle 4 günlük operasyonlarda 96 pkk'lının öldürüldüğü belirtilmişti. 

kaynak: tsk.gov, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;