Çözüm süreci
Cizre'de bir polis tutuklandı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın hayatını kaybettiği olaya ilişkin Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis tutuklandı.

cizre'nin yafes mahallesi'ndeki yeni çevre yolu köprüsü yakınlarında 14 ocak'ta meydana gelen ve nihat kazanhan'ın ölümüne neden olan olayla ilgili yürütülen soruşturma sürüyor.
cizre cumhuriyet başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, mardin emniyet müdürlüğü özel harekât şube müdürlüğü'nde görevli ve olay günü geçici görevle cizre'ye gelen ekipte yer aldığı bildirilen bir polis tutuklandı.
bu arada kazanhan'ın vurulma anı görüntülerinin de soruşturma dosyasında yer aldığı öğrenildi.
müfettiş görevlendirilmişti
kazanhan'ın hayatını kaybetmesinden sonra olayın aydınlatılması amacıyla görevlendirilen içişleri bakanlığı mülkiye başmüfettişi ibrahim akın ve emniyet genel müdürlüğü başmüfettişi ayhan acet cizre'de incelemede bulunmuştu.
müfettişler soruşturma kapsamında hdp şırnak milletvekili faysal sarıyıldız, cizre kaymakamı mehmet şamil horasanlı, ilçe emniyet müdür yardımcısı ozan başurgan ve kazanhan'ın ailesiyle görüşmüştü.
14 ocak'ta hayatını kaybetti
12 yaşındaki nihat kazanhan, 14 ocak akşamı cizre’nin yafes mahallesi'nde açılan ateşte hayatını kaybetmişti.
al jazeera türk’e konuşan cizre belediye eşbaşkanı leyla imret, kazanhan’ın polis tarafından vurulduğunu öne sürmüş, “görgü tanıklarnının bize aktardığına göre, özel harekât timlerinin ateş açması sonucu öldü. o mahallede herhangi bir olay yoktu, çocuklar duvar dibinde oturuyormuş" demişti.
başbakan davutoğlu ise, nihat kazanhan'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "herhangi bir şekilde emniyet görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil. orada ne fiili bir müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu" demişti.
ancak içişleri bakanlığı daha sonra yaptığı açıklamada, olay yerindeki araçta bulunan bazı güvenlik görevlilerinin kusurlu olabileceğini duyurmuştu.
kaynak: aa
Yorumlar