Türkiye
Cizre’de olaylı gece: 1 yaralı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde yol kesip kimlik kontrolü yapan gruplara polis müdahale etti. Bir işyerinin yakıldığı olaylarda bir kişi de yaralandı.

cizre’nin yefes ve nusaybin caddeleri ile otogar mevkii ve çevre yolunda bir araya gelen pkk'nın gençlik yapılanması ydg-h üyelerinden oluşan yüzü maskeli gruplar; sakine cansız, fidan doğan ve leyla şaylemez'in iki yıl önce paris'te öldürülmesini protesto etmek için çöp konteynerleri ile yola barikat kurdu.
polis, dağılma uyarılarına taş, havai fişek, ses bombası ve molotofkokeyli ile karşılık veren gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.
olaylar sırasında gösteriyle ilişkisi bulunmadığı ileri sürülen 18 yaşındaki m.e, vücuduna isabet eden av tüfeği saçmalarıyla yaralandı.
m.e, cizre devlet hastanesi'nde tedavi altına alındı
bir işyeri yakıldı
olaylar sırasında kontak anahtarlarına el konulan bazı sürücüler araçlarını kurtarmaya çalışırken, bazıları da göstericilere tepki gösterdi.
göstericiler bazı banka şubelerine molotofkokteyli attı, bir işyerini de ateşe verdi.
itfaiyenin müdahale ettiği işyeri zarar gördü.
polis olası taşkınlıklara karşı zırhlı araçlarla güvenlik noktaları oluşturdu.
kaynak: aa ve dha
Yorumlar