Ergenekon davası

Danıştay saldırısı failine tutuklama kararı

Ergenekon davası kapsamında tahliye edilen Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarıldı.

Konular: Türkiye
Alparslan Arslan, saldırıdan kısa süre sonra yakalanmıştı. [AA-Arşiv]

istanbul cumhuriyet başsavcılığı, istanbul 6. ağır ceza mahkemesi'nin 6526 sayılı yasa kapsamında çıkan uzun tutukluluğa ilişkin kararı dikkate alarak sanık alparslan arslan'ı tahliye etmesine itiraz etti.

savcılık itirazında, sanık arslan'ın dava kapsamında 5 yıllık tutukluluk süresini doldurmadığını, başka mahkemelerce hakkında verilmiş birden çok karar bulunduğunu ve bu cezaların mahsup edilmesiyle kalan cezanın 5 yılı doldurmadığını gerekçe gösterdi.

itirazı değerlendiren istanbul 6. ağır ceza mahkemesi, oy birliğiyle kabul etti.

mahkeme, sanık alparslan arslan'ın tutuklanmasına ve daha önce tutuklu bulunduğu silivri cezaevi'ne gönderilmesine karar verdi.  

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;