2015 Genel Seçimi

Davutoğlu: 7 Haziran’da tuzak kurmaya kalkıyorlar

Başbakan Davutoğlu Mısır’daki darbeyi örnek göstererek, “Dışarıdaki tuzak kurucular baktılar ki Mısır'daki bir darbe gibi bize darbe yapamıyorlar, 7 Haziran'da onun için tuzak kurmaya kalkıyorlar” dedi.

Başbakan Davutoğlu, İstanbul Maltepe'deki mitinge eşi Sare Davutoğlu ile katıldı. [Fotoğraf: AA]

başbakan ahmet davutoğlu, partisinin seçim mitinglerine istanbul maltepe’de devam etti. türkiye’nin önünün kesilmesinin istendiğini söyleyen davutoğlu, mısır’da muhammed mursi'yi deviren darbeyi hatırlattı.

"dışarıdaki tuzak kurucular baktılar ki türkiye ayağa kalkıyor, imf'ye borcunu ödedi. türkiye'nin her bir köşesi, her bir şehri büyük yatırımlara yürüyor. baktılar ki sadece kendisine değil, kendi vatandaşlarına değil, bütün mazlumlara kucak açan bir türkiye var. önümüzü kesmek istiyorlar. baktılar ki mısır'daki bir darbe gibi bize darbe yapamıyorlar. 7 haziran'da onun için tuzak kurmaya kalkıyorlar. izin verecek misiniz? bu dev artık ayağa kalktı. bu devin yürüyüşü için hep beraber yola çıkacak mıyız? bizi sendeletemezler, bizi durduramazlar."

"türkiye'ye bir sisi arıyorlar"

başbakan davutoğlu, ak parti’yi otoriter olarak tanımlayanların otoriter rejim kurmak istediklerini ve mısır’da askeri darbe sonrası göreve gelen abdülfettah sisi arayışında olduklarını söyledi.

"azınlık vakıflarının malları iade edildi. anayasa mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı tanındı. siyasi partilerin kapatılması tarihe karıştı. şimdi bütün bunları görmeyenler tutturmuşlar ak parti otoriterliği temsil ediyor. aslında ak parti'yi bu şekilde itham ederek kendi otoriter rejimlerini kurmaya çalışıyorlar. türkiye'ye bir sisi arıyorlar sisi."

“hazreti azrail'e 've aleykümselam' deriz”

davutoğlu, 17-25 aralık yolsuzluk soruşturmaları sonrası kendilerine yapılan “adnan menderes” benzetmesine de şu şekilde yanıt verdi:

"bu paralel çetenin savcıları, hani 17-25 aralık'la darbe yapmak isteyenler meslekten men edilince, o gün dediler ki 'bunların da akıbeti adnan menderes gibi olacak' yani bana, cumhurbaşkanımıza adnan menderes'i işaret ediyorlar. be hey gafiller, eğer biz, bize şehadet nasip olacaksa allah şahit ki millet için, vatan için, allah için şehit olacaksak bir an tereddüt etmez hazreti azrail'e 've aleykümselam' deriz."

"mısır'da mursi ve arkadaşları anılacak"

başbakan 27 mayıs’a sessiz kaldıklarını söyleyerek eleştirdiği muhalefeti de darbeci olarak nitelendirdi. mısır'ın idama mahkûm edilen eski cumhurbaşkanı muhammed mursi'ye atıfta bulundu.

"sordum muhalefet liderlerine, 'yassıada'yla ilgili tutumunuz nedir? 27 mayıs'ı telin edin.' şimdiye kadar kılıçdaroğlu'ndan 27 mayıs'ı lanetleyen bir söz duydunuz mu? çünkü bunların hepsi darbeci. bahçeli'den duydunuz mu? adnan menderes'in o şehadetine giden yolda kimin sorumluluğu varsa hepsi tarih önünde hesap verdi, verecek. nasıl türkiye'de adnan menderes'e idam cezasını veren salim başol'un bugün adı anılmıyorsa, önümüzdeki on yıllarda da mısır'da mursi ve arkadaşları anılacak ama ona idam cezası verenler tarihin çöplüğüne atılacak."

Başbakan Davutoğlu, miting alanını helikopterden gözlemledi.
[[Fotoğraf: AA]]

"4 yıl değil 4 saat emanet edilir mi?"

7 haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi partisinin vaatlerine de değinen davutoğlu, chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nu şöyle eleştirdi:

"şimdi diyor ki, 'bana bir dört yıl verin yeter.' şimdi istanbullular, kâğıthane’ye 'kâğıttepe' diyen, kendisi için oy atmaya gideceği sandığı bulamayan birine dört yıl değil dört saat bile emanet verilir mi? biz diyoruz ki 'iktidar olacağız.' niye olmak istiyoruz? millete hizmet etmek için. onlar diyor ki 'biz sizi engelleyeceğiz.' aradaki fark ne biliyor musunuz? biz siyasetin öncüsüyüz, öznesiyiz. bizim iddiamız var, bizim hedeflerimiz var. onlar ise siyasetin nesnesi. bizim arkamıza takılıp nal toplamaktan başka yaptıkları bir iş yok."

davutoğlu asli işte çalışan hiç kimsenin artık taşeron olarak çalıştırılmayacağının altınız çizerken, emeklilere de hayat standartlarının yükseltileceği sözünü verdi. 

başbakan davutoğlu, maltepe mitingi öncesi miting alanını bir süre helikopterden gözlemledi. mitingde ayrıca muhammed mursi hakkında verilen idam cezası sloganlarla protesto edildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;