2015 Genel Seçimi

Davutoğlu: Üç legal parti, üç illegal örgüt var

Manisa mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu, “Üç tane legal parti CHP, MHP ve HDP, üç tane de illegal örgüt DHKP-C, paralel ve Kandil. Altısına karşı biz mücadele ediyoruz” dedi.

Konular: AKP, Ahmet Davutoğlu
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. [Fotoğraf: AA]

başbakan ahmet davutoğlu partisinin manisa mitinginde halka seslendi.

chp, mhp, hdp, dhkp-c, ‘paralel yapı’ ve kandil’den oluşan altılı çetenin tekrar eski türkiye'yi kurmaya çalışacağını söyledi. davutoğlu, "üç tane legal parti chp, mhp ve hdp, üç tane de illegal örgüt dhkp-c, paralel ve kandil. altısına karşı biz mücadele ediyoruz. hep beraber geliyorlar" dedi.

kendisini dinleyenlere "ister paralel, ister dikdörtgen, beşgen, altıgen, hangi geometri olursa olsun, ‘biz ak parti'liyiz’ diyecek misiniz?” sorusunu yönelten davutoğlu, 'onlar altıgen oluştursunlar, biz yolumuzdan yürürüz' dedi.

“dhkp-c'nin desteklediği bir parti demokrat olabilir mi?”

türkiye'de kendilerine karşı mücadele yürütülen legal ve illegal örgütler bulunduğunu söyleyen davutoğlu, "legal görünümlü, legal üç parti, bunun yanında da üç tane de illegal yapı var. paralel çete bir, hdp'ye talimat veren kandil iki, bir de şimdi bütün bu saldırıların arkasında olan dhkp-c ve o da açıkça hdp ile paslaşıyor, üç. üç tane illegal terör örgütü yapılanması da bunları destekliyor" diye konuştu.

başbakan sözlerine şöyle devam etti:

"savcımızı şehit ettiler. mehmet selim kiraz, onurlu savcımızı şehit ettiler ama bir baktınız bu saldırıların arkasından dhkp-c çıkınca hdp tuttu dedi ki 'hayır, bunu dhkp-c yapmamıştır'. onların avukatından, terör örgütünün avukatından demokrasi çıkar mı?

hemen dhkp-c açıklama yaptı. 'hayır, biz hdp'yi destekliyoruz' dedi. allah aşkına, oy talep ettikleri için söylüyorum, dhkp-c'nin desteklediği bir parti demokrat olabilir mi, barış sözcüsü olabilir mi? hemen hdp genel başkan yardımcısı da dhkp-c'ye teşekkür etti. esas şuraya dikkat edin, hani ulusalcı chp var ya, buraya gelip cumhuriyetçilik yapmakla birlikte cumhuriyetten nasibini almamış chp, dhkp-c örgütünün uzantısı olan bir orkestra, bir grubun solistini hatay'dan birinci sıra milletvekili adayı yaptı. chp'den allah aşkına cumhuriyetçi olur mu?"

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;