Davutoğlu'ndan Demirtaş'a tepki | Al Jazeera Turk - Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Türkiye ve çevresindeki bölgeden son dakika haberleri ve analizler

2015 Genel Seçimi

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a tepki

Başbakan Davutoğlu, Ağrı'daki PKK saldırısının demokrasiyi ve sandığı hedef aldığını söyledi. HDP lideri Demirtaş için "Teröristlere karşı çıkmaktansa Genelkurmay'ı eleştiriyor" dedi.

Konular: Türkiye
Davutoğlu İstanbul'da Gençlik Kolları Olağan Kongresi'nde konuştu. [AA]

başbakan ahmet davutoğlu, ağrı'da 5 pkk'lının öldüğü, 4 askerin yaralandığı çatışmayla ilgili hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş'ın türk silahlı kuvvetlere yönelik eleştirilerine yanıt verdi. türk silahlı kuvvetlerin milli bir ordu olduğunu vurgulayan davutoğlu, "demirtaş teröristlere karşı çıkmaktansa genelkurmay'ı eleştiriyor." dedi.

başbakan davutoğlu, istanbul'da partisinin gençlik kolları toplantısında konuştu. salondakilere, ağrı'da yaralanan ve gata'da ziyaret ettiği dört askerden selam getirdiğini söyleyen davutoğlu, istanbul'da savcı mehmet selih kiraz'ın rehin alınıp katledildiğini de hatırlattı. "aslında bu tuzakları çok gördük. hedef alınan savcımız ya da askerlerimiz değil, geleceğimiz. bu saldırılarla türkik demokrasini ve sandık hedef edilmiştir." dedi.

davutoğlu, hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş'ın 'bukalemun siyaseti' izlediğini savundu ve şunları söyledi:

"bukalemun siyaseti gibi batı'ya geldiğinde barış diliyle konuşan doğu'da böylesine bir vandalizme, teröre sessiz kalan demirtaş'a ve avanesine sesleniyorum: eğer bir tuzağın parçasıysanız eğer türk demokrasisini yıpratmak noktasında bir projeyseniz sizler ve sizin arkanızdakiler bilsin ki ak parti bütün bu tuzakları, bütün bu projeleri yerle bir edecektir. demokrasimiz emin adımlarla 7 haziran seçimlerine yürüyecek." 

davutoğlu, demirtaş'ın genelkurmay başkanlığı'na yönelttiği eleştirilere de şu yanıtı verdi: 

"demirtaş bu saldırıyı yapan teröristlere karşı çıkmaktansa genelkurmay başkanına karşı çıkmaktadır. türk silahlı kuvvetleri milli bir ordudur. milli bir ordu olduğu için de ülkenin geleceğini koruyacaktır. siyasi irade ne diyorsa türk silahlı kuvvetleri demokrasinin organı ve unsuru olan o emre itaat eder. bugün biz yarın kim milli iradeden güç alarak iktidar olmuşsa türk silahlı kuvvetleri o iradeye saygı gösterir." 

kaynak: aa

 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;